POKAL SPAR: Krka premagala Laško

1
22

V Laškem sta prvo četrtfinalno srečanje odigrali ekipi Zlatoroga in Krke. Do zmage so prišli Novomeščani, ki so si pred povratnim srečanjem priigrali 14 točk prednosti. ZLATOROG LAŠKO : KRKA 72:86 (17:21, 23:18, 23:26, 9:21) – povratna tekma 18. januarja ob 19.00

Kot zadnji so z bojem za nastop na zaključnem turnirju Pokala Spar začeli Laščani in Novomeščani. V dvorani Tri lilije smo v prvih treh četrtinah spremljali izenačen obračun, v zadnjem delu tekme pa so prevladovali košarkarji Krke, ki so si pred povratnim srečanjem v domači dvorani priigrali 14 točk prednosti.

Novomeščani so prevladovali predvsem pod obema obročema. Skok so dobili s 40:25, glavni adut v napadu pa je bil reprezentančni center Žiga Dimec, ki je dosegel 23 točk. Prvo občutnejšo prednost na tekmi so si v drugi četrtini priigrali Laščani, za katere je prvič nastopil Američan Thomas. Slabe tri minute do konca so domači košarkarji vodili z osmimi točkami prednosti, nato pa je sledil delni izid 8:1 in na odmor so varovanci Aleša Pipana odšli zgolj s točko prednosti.

Tudi drugi polčas so boljše odprli Štajerci, bili v ospredju večino tretjega dela srečanja, vseeno pa so z dvema točkami prednosti zadnjo četrtino začeli gostje. Zadnjih deset minut je potekalo povsem po željah Simona Petrova. Laščanom je sicer uspelo priti na devet točk zaostanka, vendar so v zadnji minuti popustili in Novomeščanom dovolili, da dosežejo še pet točk.

Poleg Dimca so pri gostih odločilno vlogo odigrali Kovačevič (16 točk), Đapa 12 točk in Jošilo, ki je tekmo zaključil z dvojnim dvojčkom (11 točk in 11 skokov). Pri gostiteljih pa je bil najboljši Nejc Barič z 18 točkami in šestimi asistencami.

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj