POKAL SPAR: Krka suvereno v polfinale

0
104

V četrtek sta bili na sporedu še zadnji povratni tekmi četrtfinala Pokala Spar. Krka je tudi v drugo visoko ugnala Zlatorog, Šenčur pa je bil tudi na povratni tekmi boljši od Rogaške. V polfinale sta se že prej uvrstili ekipi Petrol Olimpije in Sixt Primorske.

Žreb polfinalnih parov zaključnega turnirja Pokal Spar bo v sredo, 31. januarja, ob 11. uri, v prostorih pokrovitelja tekmovanja SPAR SLOVENIJA (Letališka cesta 26, Ljubljana).

POKAL SPAR, ČETRTFINALE:

Četrtek, 18. januar:
KRKA : Zlatorog Laško 99:69 (28:11, 25:24, 22:19, 24:15) [86:72]
Marinelli 21, Dimec (7 skokov) in Fifolt po 14; Durnik 15, Kusovac 11, Thomas JR, Vodiškar in Miljković po 9.

Na povratni tekmi Pokala Spar so Novomeščani proti Zlatorogu branili 14 točk prednosti s prve tekme in tudi drugo tekmo dobili, tokrat so bili v domači dvorani boljši s kar 99:69 in tako napredujejo v polfinale Pokala Spar.

Glavnino dela so košarkarji Krke opravili že v prvi četrtini, ki so jo dobili z 28:11. Novomeščani so bili izjemno razigrani v napadu, do polčasa so dosegli 53 točk, v prvih dvajsetih minutah pa so imeli 63-odstotni met iz igre. Tudi v nadaljevanju srečanja je četa Simona Petrova narekovala visok tempo in prednost je rasla iz minute v minuto. Na koncu je Krka zmagala z 99:69, kar je bila tudi najvišja prednost Novomeščanov na celi tekmi, ki so bili v vodstvu skozi celotno srečanje. Krka tako v medsebojnih dvobojih v tej sezoni vodi že s 3:0 (enkrat je bila boljša še v Ligi Nova KBM).

Najboljši strelec srečanja je bila Paolo Marinelli, ki je dosegel 21 točk, 15 od tega že v prvem polčasu, Žiga Dimec in njegov soimenjak Fifolt sta jih dodala po 14. Pri Laščanih je Urban Durnik dosegel 15 točk.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Simon Petrov, trener Krke:
“Rabili smo eno tako tekmo. Na tekmi v Mostarju se nam je zgodil popoln padec igre v drugem polčasu, predvsem vračanje in zbranost v obrambi. Danes smo to želeli popraviti. Dobro nam je uspelo in s pametno igro v napadu smo prišli so zaslužene zmage.”

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laško:
“Čestitam ekipi Krke za uvrstitev na finalni turnir.”

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj