POKAL SPAR: Krka v polfinalu s Šenčurjem

0
79
during Spar Cup final draw, Ljubljana, Slovenia on January 31, 2018

Na sedežu podjetja SPAR Slovenija so danes izžrebali polfinalne pare 17. Pokala Spar. V prvem polfinalu se bosta pomerila Krka in Šenčur GGD, v drugem pa Sixt Primorska in Petrol Olimpija. Finalni turnir Pokala Spar bo 16. in 18. februarja potekal v Hali Tivoli. Pred žrebom sta Spar Slovenija in KZS sklenila tudi novo pogodbo o sodelovanju.

Polfinale 1:
Petek, 16. februar, ob 18.00:
KRKA : ŠENČUR GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA

Komentar predstavnikov klubov po žrebu:

Miro Župevec, direktor KK Krka:
“Nobeden od nasprotnikov ni lahek. Na tekmah v tej sezoni smo se pogosto srečevali, vsi smo kdaj zmagali in izgubili. Vse je možno, naš cilj pa je tako kot vedno zmagati in osvojiti Pokal Spar.”

Aleš Puhar, podpredsednik KK Šenčur Gorenjska gradbena družba:
“Glede na to, da smo mi edina od teh štirih ekip v Pokalu Spar, ki je v tekmovanju od prvega žreba naprej, moram najprej čestitati igralcem in strokovnemu štabu za uvrstitev na finalni turnir. Upam, da do tekme s Krko ne bo kakšnih novih bolezni in poškodb. Tekmo bomo odigrali po najboljših možnih močeh, na koncu pa bomo videli kakšen bo razplet.”

Polfinale 2:
Petek, 16. februar, ob 20.30:
SIXT PRIMORSKA : PETROL OLIMPIJA

Komentar predstavnikov klubov po žrebu:

Matej Avanzo, direktor KK Sixt Primorska:
“Rad bi čestital naši ekipi, da se je prvič v zgodovini uvrstila na prestižni zaključni turnir Pokala Spar. Glede na to, da je to za nas prvi tak izziv in smo sorazmeroma nov klub, si ne zastavljamo nekih ultimativnih ciljev. Logično pa je, da nobena ekipa ne gre v takšno tekmovanje z željo, da ne bi postala končni zmagovalec. Mi bomo naredili vse, da zagrenimo življenje kolegu Liscu in da se mu bo po koncu polfinala težko rokovati z direktorjem Spar Slovenija.”

Roman Lisac, direktor KK Petrol Olimpija:
“Olimpija gre na zaključni turnir v vlogi favorita, tudi naš sponzor si je zamislil cilj, da v poštev pride le zmaga. Mislim, da ima gospod Mervič pravico komentirati dogajanje okoli košarke, saj je že veliko let s Sparom del tega, tako v dobrem kot slabem tako pri Košarkarski zvezi kot pri Petrolu Olimpiji. Rad bi opomnil trenerja Sixt Primorske, da njegova ekipa nastopa v tekmovanju manj in da bomo mi do konca sezone odigrali okoli sto tekem. Naš klub ima zaradi prenatrpanega ritma številne težave in smo praktično brez treningov.”

Finale:
Nedelja, 18. februar, ob 16.30

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj