četrtek, 28 marca, 2024
DomaLokalnoPoleg korone je še kaj. Pismo bolnice novomeškemu zdravstvu

Poleg korone je še kaj. Pismo bolnice novomeškemu zdravstvu

Brez zamere do vseh poštenih, doslednih, ki delate v zdravstvu, ampak to kar bom zdaj objavil ni edina zgodba oz. življenje posameznika, ki se sooča z zdravstvenimi težavami in se z dobro zdravstveno oskrbo ne strinja, še sploh v teh ‘norih’ časih. Novomeško zdravstvo, je to morda napaka odgovornih, ali je oseba prezahtevna?

Korona gor in dol, so tudi ljudje, ki se soočajo z zdravstvenimi težavami, ki niso povezane z virusom, so mladi in se v teh čudnih časih soočajo s težavami. Objavljam zgodbo osebe, ki se je ob koronskih časih znašla v začaranem krogu hudega vnetja, bolečin, napačne diagnoze in celo neposrednih očitkih v vrstah zdravstva. Tudi odziv zastopnice pacientovih pravic je bil medel oz. pod pričakovanji, nam piše prizadeta oseba, s hudimi bolečinami, vnetjem.

Zgodbo oz. dopis matere v bolečinah objavljam:

Zanimivo je, ko zdravnik neposredno s prstoma pokaže na zdravnika oz. ko vpaša pacienta, kje ste pa bili toliko časa! Bo kdo prvezel odgovornost in se podvizal in rešil zapleten primer hudega vnetja in nažiranja ‘premočnih’ zdravil brez pravega učinka!’
Na vas se obračam in upam na klic glede odnosa Zdravstvenega doma Novo mesto. Od decembra 2020 imam bolečine v križu, potem so se bolečine prenesle na ritnico, kolk in nogo. Osebna zdravnica predpisala samo tbl. gretje in hlajenje. To ni nič pomagalo. Velikokrat sem obiskala Urgentni center Novo mesto, dobila intravenozno terapijo, za trenutek bilo ok, vendar ne za dolgo. Ves čas sem moji dr. govorila, da me boli nenormalno, nevzdržno kolk, ritnica, pri mojih 39 letih, mi je odgovorila, da sem premlada, da bi me bolel kolk in ritnica, da je to bolečina od križa. Ko sem v februarju ponovno bila pripeljana v URGENTNI CENTER NOVO MESTO, KER NISEM MOGLA HODITI, mi je dr. na urgenci predpisala MR (magnetna resonanca) kolka, ko sem to opravila je bilo ugotovljen izraziti entesitis trochanterica majoris sin. Ko sem zamenjala pred dnevi svojo osebno zdravnico, ker ji več ne zaupam, ker se to vnetje pozdravi v parih tednih, jaz pa z hudimi bolečinami živim že skoraj 4 mesece, sem se opredelila drugi dr. Tukaj pa spet nastane problem. V sredo, 17. 3. 2021 sem bila pri ortopedu, kjer mi je dal blokado, ker sem bila v močnih bolečinah že od decembra, in rekel, kje sem bila tako dolgo,….

Svoj izvid sem poslala svoji novi dr.(doktorici), da želim kontrolo pri njej in da mi izda po navodilih delovni nalog za fizioterapijo in mi sestra odpiše, da imam kontrolo čez 9 dni, 2. 4. 2021 ob 14:00. Pred tem sem jo klicala 117x da se je javila na telefon. Po izvidu 50x. Potem sem ji odgovorila, ali moram čakati 9 dni, da pridem do svoje dr. z hudimi bolečinami, ali naj grem ponovno na urgenco in rečem, da me je osebni dr. naročil z hudimi bolečinami čez 9 dni, ali mi lahko vsaj delovni nalog napišejo, da se hitro prijavim na fizioterapijo, pa ni bilo nobenega odgovora več!!!

Sedaj se jaz sprašujem, ali je to normalno, da je totalna ignoranca iz ZD Novo mesto. Od decembra 2020 trpim z hudimi bolečinami, ignoranco z malim otrokom. A lahko prosim kdo sliši mojo zgodbo????

Mi verjamejo, da bodo slednje slišali odgovorni in pomagali.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča