Poletje se vrača :)

0
288

Na vreme pri nas bo v prihodnjih dneh vplivalo obsežno območje visokega zračnega tlaka s toplim zrakom, ciklonska območja s hladnejšim zrakom pa se bodo pomikala čez severno polovico Evrope, kjer bo pogosto deževalo. V večjem delu zahodne in srednje Evrope ter severnega Balkana bodo jutrišnje popoldanske temperature po nekaj dneh premora spet presegle 25 st. C. Še nekoliko topleje bo nad osrednjim in južnim Balkanom, najtopleje pa v krajih ob Črnem morju in na Iberskem polotoku, kjer bo še naprej zelo vroče s temperaturami nad 35, lokalno celo do 40 st. C.

Pri nas se bodo zvečer umaknili še zadnji oblaki, tako da je pred nami jasna noč. Po nekaterih nižinah bo do sončnega vzhoda nastala megla. Zjutraj bo prav prišel tudi dolg rokav. V alpskih dolinah bo le 6 st. C. Na vzhodu bo okoli 10 stopinj, v osrednji Sloveniji in na Goriškem 12, ob morju pa 15 st. C. Megla se bo po nekaterih nižinah zadrževala še del dopoldneva, po njenem razkroju pa bo dan sončen z le kakšnim osamljenim oblakom.

K nam bo dotekal občutno toplejši zrak. Popoldne bo najtopleje na Goriškem in v Vipavski dolini, kjer se bo ogrelo do 28 st. C. Tudi drugod bodo temperature poletne, saj bo nad 25 st. C. Izjema bo Gorenjska, kjer bo 24 st. C.

Prihodnji dnevi bodo primerni tako za obisk gora kot za skok v morje, slednje ima še vedno visokih 26 st. C. Z 22 stopinjami ostaja prijetno toplo tudi Blejsko jezero, medtem ko ima Bohinjsko jezero skromnih 15 st. C. Še manj pa imajo nekater reke.

V visokogorju Julijskih Alp je bilo danes še nekaj snega, ki pa ga bo jutri ob obilici sonca in višjih temperaturah povsod pobralo. Po najvišjih vrhovih visokogorja bo zjutraj in dopoldne pihal zmeren severni, popoldne pa bo zapihal šibak JZ veter. V sredogorju bo vetra malo.

Sobota bo najbolj sončen in marsikje tudi najtoplejši dan tega tedna. Popoldanske temperature bodo okoli 28 st. C, lokalno pa bo lahko še kakšna stopinja več. V nedeljo čez dan se bo oblačnost od severa nekoliko povečala, a bo ostalo toplo. Pozno popoldne bodo severno Slovenijo zajele krajevne plohe in nevihte, ki bodo možne tudi zvečer in v noči na ponedeljek. Ponedeljek bo v večjem delu Slovenije oblačen z manjšimi krajevnimi padavinami. Več sonca bo na Primorskem, kjer bo zapihala zmerna burja. Nekoliko se bo ohladilo. (Rok Nosan)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj