Poletna sobota. Bo prvič letos 30°C ?

0
187

S soncem obsijana bo tudi sobota, ki bo hkrati najtoplejši letošnji dan do zdaj. Ob jugozahodnem vetru bo zelo verjetno v vzhodni Sloveniji tudi prvič letos do 30 stopinj. A istočasno se nam bo od zahoda že bližalo novo višinsko jedro hladnega in vlažnega zraka, ki bo na vreme pri nas vplivalo v nedeljo čez dan. Prineslo nam bo oblake in krajevne padavine. Te bodo lahko predvsem v južni Sloveniji nastajale že zjutraj, pogostejše pa bodo sredi dneva in popoldne, ko se bodo okrepile in razširile nad večji del države. Vmes bodo tudi nevihte z nalivi in drobno točo.

V ponedeljek se bo višinski ciklon pomikal proti jugovzhodu, zato bo nad nami zapihal hladnejši severni veter. Pričakujemo lahko veliko oblakov in pogoste padavine. Najvišje dnevne temperature bodo le okoli 20 stopinj Celzija. V torek bo vreme stabilnejše, tudi z nekaj sonca, od srede naprej pa predvidoma spet bolj spremenljivo s krajevnimi plohami in nevihtami.

Kaj pa nas čaka po 20. juniju? Zelo verjetno nadaljevanje nestabilnega vremena. Kakšnega mraza ob tem sicer ne bo, a tudi vročinskega vala še ni na vidiku. Kot kaže, bomo nanj morali počakati (vsaj) do začetka julija. (vreme 24/7)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj