četrtek, 25 aprila, 2024
DomaVremePoletni torek

Poletni torek

Noč bo jasna, sledilo bo prav takšno jutro. Po nekaterih nižinah se lahko pojavi kratkotrajna megla. V Vipavski dolini, kjer bo pihala šibka burja, bodo jutranje temperature okoli 23 st. C. Toplo bo tudi ob morju in po gričevjih, kjer bo okoli 20 st. C. Po nižinah vzhodne in osrednje Slovenije bo od 14 do 17 st. C. Bolj svežih 12 stopinj bo na Gorenjskem, Notranjskem in Kočevskem.

Torek bo sončen in vroč. Oblakov bo zelo malo. Še največ jih bo na Gorenjskem in severnem Primorskem, vendar bo ostalo suho. Temperature bodo podobne današnjim. V večjem delu Slovenije bomo ob šibkem vzhodnem vetru izmerili 30 ali 31 st. C. Ob morju, kjer bo sredi dneva zapihal maestral, se bo ogrelo do 32. Še bolj vroče bo na Goriškem, kjer bo okoli 33 st. C. Do 27 st. C bo v alpskih dolinah.

Razmere za obisk gora bodo tudi jutri precej ugodne, a nekatere planinske poti po neurjih še vedno ostajajo neprehodne. Zjutraj in dopoldne bo jasno, popoldne pa bo nastalo nekaj kopaste oblačnosti. Pri nas bo predvidoma ostalo suho, bo pa nekaj ploh in neviht nastalo nedaleč stran v italijanskih in avstrijskih Alpah. Pihal bo šibak vzhodni veter. Temperatura na 1500 metrov bo 20, na 2500 metrov pa 14 st. C.

V sredo se bo v večjem delu Slovenije nadaljevalo sončno in vroče vreme. Ker pa bo v višinah k nam dotekal za spoznanje hladnejši in bolj vlažen zrak, bo ozračje nestabilno, zato lahko popoldne predvsem na Koroškem in Gorenjskem nastane nekaj neviht. Tudi v četrtek lahko predvsem nad hribi nastanejo posamezne plohe in nevihte, nato se bo možnost za njihov nastanek postopno zmanjšala. Temperature se vse do konca tedna ne bodo veliko spreminjale. Na Primorskem bo ob popoldnevih okoli 34 ali 35 st. C, drugod se bo ogrelo do 32 st. C. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča