Poletno

0
78

Ponoči bo spremenljivo oblačno, več oblakov bo na severu, največ jasnine pa na Primorskem, kjer bo ponovno zapihala šibka burja. Jutro bo toplejše kot danes, v večjem delu Slovenije bo med 13 in 15 stopinj, kakšna manj bo na SZ Slovenije, na Primorskem pa bo okoli 16, 17 stopinj Celzija.

Petek bo deloma jasen, deloma oblačen. Največ sonca bo na Primorskem in na SV, v preostalem delu Slovenije bodo sonce pogosto zastirali oblaki. Ob obali bo zapihal šibak maestral, na Goriškem bo vztrajala šibka burja, ponekod v notranjosti pa bo pihal vzhodni veter. Temperature bodo zelo podobne današnjim. Na Goriškem bo 30 stopinj, ob morju 29, v Prekmurju in v JV Sloveniji bo 27 stopinj, v osrednji Sloveniji in na Štajerskem 26, nekaj stopinj manj pa boste imeli jutri na Koroškem in Gorenjskem.

V gorah se bodo jutri menjavala sončna in oblačna obdobja, popoldne lahko izjemoma nastane kakšna kratkotrajna ploha, v glavnem pa bo vseeno ostalo suho. Pihal bo SV veter, na 1500 metrov bo okoli 14 stopinj, na 2500 metrov 9 stopinj Celzija. Precej boljša dneva za obisk gora bosta sobota in nedelja, ko bo večinoma jasno in še topleje.

V soboto dopoldne bo še nekaj oblakov, popoldne pa bo večinoma sončno. Zjutraj bo 14, popoldne okoli 28 stopinj Celzija, še nekoliko topleje bo na Primorskem. Veliko modrine bo na nebu tudi v nedeljo, popoldanske temperature bodo še za kakšno stopinjo višje. Stabilno poletno vreme se bo nadaljevalo v začetku prihodnjega tedna, močnejše ohladitve in obilnejših padavin ni na vidiku. (Aleš Satler)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj