Policija objavila poročilo o domnevnih političnih pritiskih v policiji

0
1082

Policija je objavila delno anonimizirano poročilo v. d. generalnega direktorja Policije Boštjana Lindava o domnevnih političnih pritiskih, ki ga je od njega zahteval premier Robert Golob. Vpliv politike na delo Policije se po njegovem zapisu kaže pri zahtevah po kadrovanju in po razrešitvah določenih oseb mimo pravil. Razkril je, da je na več sestankih med Generalnim sekretariatom vlade in Centrom za varovanje in zaščito sodeloval človek, ki v nobenem od teh organov ni zaposlen, da je Golob želel pohitriti Muženičevo premestitev nazaj na NPU, pa tudi, da se je z Lindavom želel sestati na štiri oči, brez Bobnarjeve.

“Glede na javne pozive v medijih in glede na poziv kabineta predsednika vlade, da z namenom celovite obveščenosti z vsebino pisma, ki je bilo poslano predsedniku vlade, seznanimo javnost, v nadaljevanju to poročilo anonimizirano tudi objavljamo,” so sporočili s Policije.

Kot je zapisal v. d. generalnega direktorja Policije Boštjan Lindav, so v njem pojasnjeni “določeni politični pritiski”, s katerimi je seznanil tako ministrico za notranje zadeve Tatjano Bobnar kot tudi predsednika vlade Roberta Goloba. Več na 24ur.com.