torek, 23 aprila, 2024
DomaSlovenijaPolicija s hibridi

Policija s hibridi

Z današnjim dnem so policisti dobili v uporabo nabavljenih 31 specialnih patruljnih vozil Toyota Corolla Hibrid, deset civilnih specialnih vozil Toyota RAV4 Hibrid in pet specialnih patruljnih terenskih vozil Toyota Landcruiser. Deset specialnih patruljnih vozil Toyota Corolla Hibrid pa v operativni najem. Skupno 56 novih vozil, od tega jih je deset v najemu.

Specialna patruljna vozila Toyota Corolla Hibrid bodo namenjena vsakodnevnemu operativnemu delu uniformiranih policistov. Hibridni pogon bo v mestnih središčih zmanjšal tudi zvočno onesnaževanje, saj vozila s hibridnim načinom delovanja povzročajo bistveno manj hrupa.

Civilna specialna vozila Toyota RAV4 Hibrid je policija že uspešno uporabila v času največjih dogodkov ob predsedovanju, ko so odlično odigrala svojo vlogo kot spremljevalna vozila. Sedaj so vozila v fazi testiranja tudi v drugih enotah policije in njenih podpornih služb.

Terenska vozila Toyota RAV4 se bodo uporabljala za delo na težje dostopnih terenih in pri izvajanju nalog Posebne policijske enote.

Novi motorni konjički bodo svoje uporabnike dobili na vseh osmih policijskih upravah. Nova patruljna vozila znamke Toyota, tipa Corolla, bodo razporejena na sedem policijskih uprav:

5 na PU Celje,
3 na PU Koper,
8 na PU Ljubljana,
3 na PU Kranj,
6 na PU Maribor,
3 na PU Murska Sobota in
3 na PU Novo mesto.

(Policija.si)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča