sreda, 24 aprila, 2024
DomaSlovenijaPolicijska ura med 22. in 5. uro, tri regije rdeče

Policijska ura med 22. in 5. uro, tri regije rdeče

Vlada je na Brdu pri Kranju znova obravnavala epidemiološko situacijo v državi. Slovenija je sicer na začetku tretjega vala, število okužb se povečuje predvsem zaradi pojava in širitve novih sevov.

Od sobote dalje bo policijska ura krajša, veljala bo od 22. do 5. ure zjutraj. Kot je znano ta konec tedna prehajamo z zimskega na poletni čas, torej bo svetel dneva precej daljši. Kazalce oz. kristale na urah bomo v nedeljo premaknili za eno uro naprej.

Tri statistične regije se bodo obarvale rdeče: obalno-kraška, goriška in koroška regija. Prehajanje v in izven rdečih regij bo prepovedano, v samih regijah pa zaostrovanja ukrepov ne bo.

Šole in trgovine ostajajo odprte. Ravnatelji in ravnateljice osnovnih šol so sicer prejeli okrožnico z ministrstva o šolanju po modelu C. A na pristojnem ministrstvu pravijo, da je šlo zgolj za informativno okrožnico. Prav tako v določenih regijah, kjer je epidemiološka slika boljša gostinske terase oz. vrtovi ostajajo odprti.

Vlada je sprejela tudi dopolnjeno cepilno strategijo. Po novem bodo imeli prednost pri cepljenju, pred zaposlenimi v kritični infrastrukturi, starejši do 50 let.  (STA)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča