torek, 16 aprila, 2024
DomaSlovenijaPolicijski sindikat (PSS) začasno prekinil stavko

Policijski sindikat (PSS) začasno prekinil stavko

Z vladno odločitvijo, da bo tudi za prve tri mesece letošnjega leta zagotovila sredstva za izplačila policistom, kot so jim pripadala po projektu varovanja schengenske meje, so po oceni Policijskega sindikata Slovenije vzpostavljeni dobri pogoji za mirna pogajanja. Zato je stavkovni odbor sindikata za čas pogajanj začasno prekinil stavko. Ta bo sicer formalno zaključena takrat, ko bo sklenjen stavkovni sporazum.

S tem so po navedbah sindikata vzpostavljeni dobri pogoji za mirna pogajanja. Opozarjajo pa, da še ni rešena nobena od njihovih stavkovnih zahtev. Na podlagi današnjega sklepa stavkovnega odbora sindikata tako v času pogajanj začasno ne bodo izvajali stavkovnih aktivnosti. Stavko pa bodo formalno lahko končali šele, ko bo sklenjen stavkovni sporazum.

Policijski sindikat je stavko začel 11. januarja. Kangler je prejšnji teden dejal, da so se glede dveh stavkovnih zahtev na vladni strani pripravljeni pogovarjati. Gre za zahtevi, vezani na ureditev napredovanj in spremembo področnega zakona, ki bi omogočila sklenitev samostojne panožne pogodbe za policijske uslužbence.

(24ur.com)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča