petek, 23 februarja, 2024
DomaSlovenijaPolicijski sindikat Slovenije po protestih

Policijski sindikat Slovenije po protestih

Po sredinih izgredih na sprva mirnem protestu v Ljubljani, se je danes oglasil tudi Policijski sindikat Slovenije.

Spoštovane državljanke in državljani,

včeraj smo bili priča dogodkom, ko se je pravica državljank in državljanov do mirnega zbiranja in izražanja mnenj sprevrgla v huliganstvo, napade na policiste in brezglavo divjanje po ljubljanskih ulicah. Vemo, da so razni zamaskiranci in huligani sprva miren shod in mirno izražanje (drugačnih) mnenj, spreobrnili v nasilje, le to pa je zahtevalo več poškodovanih policistk in policistov. Zato vse državljanke in državljane pozivamo, da se pri uveljavljanju svojih pravic ne poslužujejo nasilja, ker ravno nasilje ONEMOGOČA uveljavljanje pravic.

V Policijskem sindikatu Slovenije se tudi sami (policisti) z marsikatero odločitvijo Vlade RS in poslancev Državnega zbora RS ne strinjamo in se zoper te odločitve (trdo) borimo, vendar na praven in civilizacijski način. Policisti, v nasprotju s trenutno razširjenim mnenjem javnosti, nimamo zavezanih oči in se zavedamo, da nekateri predstavniki politične oblasti z nepremišljeno, neprimerno in žaljivo komunikacijo do drugačnih ali drugače mislečih izzivajo čustvene ali neracionalne reakcije ljudi. Zato Vas v imenu naših članic in članov pozivamo k strpnosti, nenasilnemu izražanju mnenj oz. kritik in izvajanju mirnih zbiranj, ker so le takšna učinkovita pri nastavljanju »ogledala« političnim oblastem. Razumemo, da se javnost na ulicah sreča samo s policisti in nas zato dojema kot predstavnike oblasti, vendar poudarjamo, da smo policisti (le) državni uslužbenci in smo dolžni izvajati svoje naloge skladno z veljavnimi predpisi, zato nismo pravi naslov za sproščanje nezadovoljstva nad aktualnimi politikami oblasti.

Politični oblasti sporočamo, da policisti več kot očitno postajamo »žrtve« njenih neracionalnih in provokativnih mnenj in stališč, zato jo pozivamo k strpnemu, razumnemu in spoštljivemu izražanju mnenj in stališč in spoštovanju raznolikosti naših državljank in državljanov. V nasprotnem namreč prispeva k ogrožanju notranje varnosti v državi in poškodbam policistk in policistov. Zato naj se ne »igra« z našimi pravicami, preneha s kadrovskim izčrpavanjem, političnimi pritiski, z zmerjanjem in žaljenjem, in se obnaša državotvorno. Pozivamo jo k obnovitvi socialnega partnerstva in vodenju socialnega dialoga na vseh nivojih, saj  je to  prvi korak k zagotavljanju strpnega in dostojnega izražanja različnih mnenj, kritik in stališč. 

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča