nedelja, 5 maja, 2024
DomaKronikaPolicist prijel tatu, ki je kradel na kopališču pri Vinici

Policist prijel tatu, ki je kradel na kopališču pri Vinici

17. 7. so bili črnomaljski policisti obveščeni o tatvini na kopališču ob reki Kolpi, kjer je nekdo izkoristil krajšo odsotnost dveh oškodovank in jima odtujil torbici z denarjem, dokumenti, bančnimi karticami, mobilnima telefonoma, ključi in osebnimi predmeti ter ju oškodoval za okoli 3.000 evrov. Policist PP Metlika je v okviru preiskovanja kaznivih dejanj
premoženjske kriminalitete 18. 7. pri naselju Gradac v gozdu našel osebni avtomobil, ki je ustrezal opisu vozila tatu in v bližini izsledil tudi mladoletnega osumljenca iz naselja v okolici Metlike. Osumljencu je zasegel ukradene predmete, ki bodo vrnjene oškodovankama. Zasegel mu je tudi denarnico z dokumenti in bančnimi karticami, ki izvirajo iz kaznivega dejanja tatvine na javni prireditvi v kraju Krasinec, v noči na 16. 7.
Ukradeni predmeti bodo prav tako vrnjeni oškodovancu. Policisti okoliščine kaznivih dejanj še preiskujejo in bodo zoper mladoletnika na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Vlomi in tatvine

Na parkirnem prostoru na Belokranjski cesti v Črnomlju je v noči na 18. 7. nekdo iz rezervoarjev traktorja, delovnega stroja in tovornega vozila iztočil in odtujil okoli 450 litrov goriva.

Na Vinjem vrhu na območju občine Šmarješke Toplice je v noči na 18. 7. neznanec skozi vrata vlomil v zidanico in odtujil posodo z vinom.

Med 17. 7. in 18. 7. je v okolici Šentjerneja nekdo iz skladiščnega prostora odtujil motorno žago in dve rušilni kladivi. Lastnika je oškodoval za 2.500 evrov.

Na Novem trgu v Novem mestu je 18. 7. neznanec vlomil v poslovne prostore in odtujil električno ročno orodje. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 330 evrov.

V Gorenjih Skopicah na območju PP Brežice je med 17. 7. in 18. 7. nekdo odtujil poljščine. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 450 evrov.

V noči na 19. 7. je v Brežicah nekdo vlomil v prostore prodajalne. Policisti in kriminalisti okoliščine še preiskujejo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Brežice, Loče, Podvinje, Jesenice na Dolenjskem, Velika Dolina) izsledili in prijeli 34 državljanov Afganistana, 28 državljanov Maroka, deset državljanov Pakistana, sedem državljanov Mongolije, sedem državljanov Alžirije, šest državljanov Kitajske, pet državljanov Indije, tri državljane Kameruna, dva
državljana Palestine, dva državljana Toga, dva državljana Rusije, državljana Sirije, državljana Ugande, državljana Sierra Leone, državljana Tunizije, državljana Nepala in državljana Bangladeša. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni, so še sporočili s PU Nm.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča