četrtek, 22 februarja, 2024
DomaSlovenijaPolicisti do sobote ugotovili 1221 kršitev odlokov

Policisti do sobote ugotovili 1221 kršitev odlokov

Policisti po državi so od četrtka do sobote v zvezi s poostrenimi ukrepi za zajezitev epidemije novega koronavirusa izvedli nadzor na 6770 krajih ter prejeli 74 prijav občanov o domnevnih kršitvah. Skupno je bilo ugotovljenih 1221 kršitev odlokov, od tega je bilo izrečenih 1038 opozoril ter izdanih ali uvedenih 183 glob oz. prekrškovnih postopkov.

V štirih primerih so policisti podali predlog zdravstvenemu inšpektoratu, so pojasnili na Generalni policijski upravi.

Od četrtka pa do vključno 11. aprila veljajo omejitveni ukrepi, s katerimi želi vlada zajeziti nadaljnje širjenje novega koronavirusa. Prepovedano je prehajanje med statističnimi regijami, razen ob predložitvi negativnega testa PCR, dokazila o cepljenju ali prebolelosti covida-19. Pri tem velja nekaj izjem, med njimi je tudi prihod na delo.

Omejeno je tudi zbiranje ljudi, izjema so le člani ožjih družinskih članov ali članov skupnega gospodinjstva. Prepovedane so vse prireditve, shodi, slavja, praznovanja in poroke. Slednje so dovoljene le z dovoljenjem ministra. Obvezno je nošenje mask na vseh javnih prostorih, tudi na prostem.

Manjša sprostitev omenjenih ukrepov velja le ob današnjem prazniku, ko je dovoljeno obiskati bližnje. Med statističnimi regijami lahko prebivalci prehajajo med 5. in 22. uro, če gredo na obisk na zasebne površine. Dovoljeno je zbiranje največ šestih oseb iz največ dveh gospodinjstev, mednje pa se ne štejejo mlajši od 15 let. (STA)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča