torek, 30 aprila, 2024
DomaKronikaPolicisti kljub vsemu imeli polne roke dela

Policisti kljub vsemu imeli polne roke dela

Kot so sporočili z Generalne policijske uprave, so v preteklih 12 urah na interventno številko policije 113 sprejeli 1.178 klicev. Med 318 interventnimi klici je bilo 15 dogodkov takih, ki so zahtevali nujno ukrepanje.

Na področju prometne varnosti so policisti obravnavali 10 prometnih nesreč s premoženjsko škodo in eno s hujšimi telesnimi poškodbami. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali dva voznika in zasegli štiri vozila zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov.

Javni red in mir je bil kršen v 46 primerih na javnih krajih in 74-krat v zasebnih prostorih, policisti so devet kršilcev pridržali.

V enem izmed primerov kršitve javnega reda in miru so radovljiški policisti moškemu zasegli več kot 100 kosov pirotehničnih izdelkov različnih kategorij, obravnavajo pa ga tudi zaradi nedovoljenega gibanja ponoči, so sporočili s Policijske uprave v Kranju. Kot so pojasnili, je šlo pri kršitvah na javnih krajih v večini primerov za motečo uporabo pirotehnike in vznemirjanje občanov z njo, pri kršitvah v zasebnih prostorih pa za hrup.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča