Policisti posredovali v 44 nujnih primerih

0
427

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 44 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 175 klicev. Obravnavali so štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nista imela veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Krškem pridržali kršitelja, ki se kljub ukazom policistov ni pomiril in je nadaljeval s kršitvijo. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vloma in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, požara in sprožitve signalno varnostne naprave.

Brežiški policisti in kršitelji cestno prometnih predpisov

Pri kontroli prometa v Stari vasi so okoli 8. ure ustavili voznika osebnega avtomobila Ford focus. Med postopkom so ugotovili, da 56-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,34 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli, zaradi vožnje pod vplivom alkohola izdali plačilni nalog v višini 600 evrov in o vožnji brez veljavnega vozniškega dovoljenja z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Na Čatežu ob Savi so nekaj pred 14. uro ustavili voznika mopeda, ki ni uporabljal zaščitne čelade. Ugotovili so, da kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil je neregistriran in nezavarovan moped. Moped so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog v višini 1120 evrov in o vožnji brez veljavnega vozniškega dovoljenja seznanili sodišče.

V Cundrovcu so okoli 16.30 ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. Kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,58 miligramov alkohola, so prepovedali nadaljnjo vožnjo, mu odvzeli vozniško dovoljenje in zaradi kršitev napisali obdolžilni predlog. Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da se voznik za prekršek kaznuje z globo v višini 1200 evrov, izreče se mu tudi 18 kazenskih točk.

Prav tako je bil pod vplivom alkohola tudi voznik osebnega avtomobila, ki so ga okoli 18. ure ustavili na Bizeljskem, v litru izdihanega zraka je imel 0,54 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, izdali plačilni nalog v višini 900 evrov in izrekli 16 kazenskih točk.

Vlom

Med 23. 11. in 24. 11. je na območju Pleterja nekdo skozi vrata vlomil v počitniško hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, povzročil je le premoženjsko škodo povzročeno z vlomom.

Nesreča pri delu v gozdu

Nekaj po 12. uri so bili policisti PP Dolenjske Toplice obveščeni o nesreči pri delu v gozdu v okolici Žužemberka. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je 59-letni moški žagal veje na drevesu in padel z lestve z višine okoli štirih metrov. Hudo poškodovanega moškega so reševalci oskrbeli, kasneje pa je bil s helikopterjem odpeljal v UKC Ljubljana. Policisti bodo o ugotovitvah s poročilom seznanili pristojno tožilstvo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj