četrtek, 28 marca, 2024
DomaKronikaPolicisti prijeli roparja

Policisti prijeli roparja

V četrtek nekaj po 20. uri so bili trebanjski policisti obveščeni, da je v bližini gostinskega lokala neznanec oropal oškodovanca. Storilec naj bi mu s silo odvzel denarnico in mobilni telefon in pobegnil s kraja ropa. Policisti so takoj začeli z intenzivno preiskavo in aktivnostmi za njegovo izsleditev. Na podlagi ugotovitev so kmalu prijeli 36-letnega osumljenca iz naselja v okolici Trebnjega. Zasegli so mu ukradene predmete in jih vrnili oškodovancu. 36-letnemu roparju, ki so ga že večkrat obravnavali zaradi premoženjskih kaznivih dejanj, so odvzeli prostost in ga pridržali. Ovadili ga bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja ropa.

Vlomi in tatvine
V noči na 9. 3. je na Tovarniški ulici v Brežicah nekdo iz rezervoarja tovornega vozila iztočil in odtujil okoli 200 litrov goriva.

Na parkirnem prostoru pokopališča v Brežicah je popoldne nekdo vlomil v osebni avtomobil in iz predala armaturne plošče odtujil denarnico z dokumenti in gotovino.

V noči na 9. 3. je v kraju Roje na območju Mirne neznanec z dvorišča odtujil kolo z motorjem znamke Baotian.

S strehe počitniške hiše v kraju Hrastek na območju PP Krško je nekdo odtujil bakrene žlebove. Po oceni lastnika je škode za okoli 5.000 evrov.

V kraju Loke na območju PP Krško je v noči na 9. 3. neznanec vlomil v počitniško hišo in odtujil varilni aparat.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Obrežje) izsledili in prijeli 27 državljanov Nepala, sedem državljanov Rusije, štiri državljane Indije, tri državljane Maroka, državljana Bangladeša, državljana Azerbejdžana in državljana Iraka. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča