torek, 16 aprila, 2024
DomaKronikaPolicisti prijeli tatove in vlomilce

Policisti prijeli tatove in vlomilce

Policisti PP Novo mesto so bili 2. 4. dopoldne obveščeni, da naj bi na parkirnem prostoru tržnice v Novem mestu neznanci iz odklenjenega osebnega avtomobila odtujili večje število prehrambenih izdelkov, namenjenih prodaji. Takoj so se odzvali, zbrali obvestila in ugotovili, da so osumljenci po tatvini pobegnili z osebnim avtomobilom in peljali z veliko hitrostjo po napačni smeri v enosmerni ulici. Na podlagi opisa vozila so storilce izsledili na območju Stranske vasi. 36-letni voznik se je poskušal izogniti kontroli, vendar so ga policisti uspeli ustaviti. Zasegli so jim ukradene predmete, po zaključeni preiskavi pa bodo zoper 36-letnega osumljenca, 30-letno in 17-letno osumljenko na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

V noči na 4. 4. smo bili obveščeni, da naj bi neznanci po vsej verjetnosti poskušali vlomiti v skladiščne prostore prodajalne v Bršljinu. Na kraj so bili takoj napoteni policisti, ki so izsledili in prijeli 22-letnega in 18-letnega osumljenca, ki sta z naviranjem ključavnice vlamljala v objekt. Med postopkom so ugotovili, da imata pri sebi tudi več predmetov, za katere obstaja sum, da izvirajo iz kaznivega dejanja. Ugotovili so, da sta storilca pred tem vlomila v objekt na Župančičevem sprehajališču in odtujila več steklenic z alkoholno pijačo,
reflektor in vrv. Ukradene predmete so jima zasegli in o vlomu in tatvini obvestili oškodovanca ter mu vrnili ukradene predmete. Zoper osumljenca bodo na tožilstvo podali kazenske ovadbe.

Policisti PP Krško prijeli tatove drv

Policisti PP Krško so 5. 4. v gozdu pri naselju Kalce Naklo izsledili in prijeli 43-letnega, 22-letnega in 17-letnega osumljenca. Storilci so iz
gozda poskušali odtujiti okoli 3,5 m3 drv. Drva so zasegli, o tatvini seznanili oškodovanca in zoper osumljence na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Tatvina kolesa

Na Šegovi ulici v Novem mestu je nekdo vlomil v klet stanovanjskega bloka in odtujil kolo Specialized Talmac SL4 Comp.

Tatvina goriva

Na delovišču v Krški vasi je 4. 4. nekdo vlomil v rezervoar delovnega stroja in iztočil ter odtujil okoli 150 litrov goriva.

Vlomi

Med 1. 4. in 5. 4. je v Beli Cerkvi nekdo vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil kosilnico in motorno žago. Škode je za okoli 700 evrov.

V noči na 5. 4. je na Belokranjski cesti v Črnomlju neznanec vlomil v garažo stanovanjske hiše in odtujil električno ročno orodje. Lastnik
ocenjuje, da je oškodovan za 200 evrov.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča