Policisti prijeli tatove in vlomilce

0
1833

Policisti PP Novo mesto so bili 2. 4. dopoldne obveščeni, da naj bi na parkirnem prostoru tržnice v Novem mestu neznanci iz odklenjenega osebnega avtomobila odtujili večje število prehrambenih izdelkov, namenjenih prodaji. Takoj so se odzvali, zbrali obvestila in ugotovili, da so osumljenci po tatvini pobegnili z osebnim avtomobilom in peljali z veliko hitrostjo po napačni smeri v enosmerni ulici. Na podlagi opisa vozila so storilce izsledili na območju Stranske vasi. 36-letni voznik se je poskušal izogniti kontroli, vendar so ga policisti uspeli ustaviti. Zasegli so jim ukradene predmete, po zaključeni preiskavi pa bodo zoper 36-letnega osumljenca, 30-letno in 17-letno osumljenko na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

V noči na 4. 4. smo bili obveščeni, da naj bi neznanci po vsej verjetnosti poskušali vlomiti v skladiščne prostore prodajalne v Bršljinu. Na kraj so bili takoj napoteni policisti, ki so izsledili in prijeli 22-letnega in 18-letnega osumljenca, ki sta z naviranjem ključavnice vlamljala v objekt. Med postopkom so ugotovili, da imata pri sebi tudi več predmetov, za katere obstaja sum, da izvirajo iz kaznivega dejanja. Ugotovili so, da sta storilca pred tem vlomila v objekt na Župančičevem sprehajališču in odtujila več steklenic z alkoholno pijačo,
reflektor in vrv. Ukradene predmete so jima zasegli in o vlomu in tatvini obvestili oškodovanca ter mu vrnili ukradene predmete. Zoper osumljenca bodo na tožilstvo podali kazenske ovadbe.

Policisti PP Krško prijeli tatove drv

Policisti PP Krško so 5. 4. v gozdu pri naselju Kalce Naklo izsledili in prijeli 43-letnega, 22-letnega in 17-letnega osumljenca. Storilci so iz
gozda poskušali odtujiti okoli 3,5 m3 drv. Drva so zasegli, o tatvini seznanili oškodovanca in zoper osumljence na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Tatvina kolesa

Na Šegovi ulici v Novem mestu je nekdo vlomil v klet stanovanjskega bloka in odtujil kolo Specialized Talmac SL4 Comp.

Tatvina goriva

Na delovišču v Krški vasi je 4. 4. nekdo vlomil v rezervoar delovnega stroja in iztočil ter odtujil okoli 150 litrov goriva.

Vlomi

Med 1. 4. in 5. 4. je v Beli Cerkvi nekdo vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil kosilnico in motorno žago. Škode je za okoli 700 evrov.

V noči na 5. 4. je na Belokranjski cesti v Črnomlju neznanec vlomil v garažo stanovanjske hiše in odtujil električno ročno orodje. Lastnik
ocenjuje, da je oškodovan za 200 evrov.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj