petek, 29 septembra, 2023
DomaKronikaPolicistka med kontrolo prometa odkrila osumljenca ropa

Policistka med kontrolo prometa odkrila osumljenca ropa

Policistka PP Trebnje je med kontrolo prometa v Trebnjem ustavila voznika osebnega avtomobila znamke Peugeot, na katerem ni bilo nameščenih registrskih tablic, v vozilu pa sta se nahajala voznik, 31-letnik iz Ponikev in sopotnik, 15-letnik iz romskega naselja Vejar. Vozniku je zaradi več kršitev cestno prometnih predpisov izdala plačilni nalog. Ugotovljeno je bilo, da gre za osumljenca kaznivega dejanja ropa, zato so policisti obema odvzeli prostost in ju pridržali. Pridobili so odredbo sodišča in opravili preiskavo vozila, v katerem so našli in zasegli ukraden mobilni telefon. Zoper 31-letnega in 15-letnega osumljenca bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja ropa.

Huje poškodovana peška

Nekaj po 10. uri so bili policisti PU Nm obveščeni o prometni nesreči v Bršljinu v Novem mestu. Policisti PP Novo mesto so opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je za nesrečo odgovorna 58-letna voznica osebnega avtomobila, ki je na prehodu za pešce trčila v 59-letno peško in v avtomobil, ki ga je vozila 56-letna voznica. Huje poškodovano peško so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Zoper povzročiteljico nesreče bodo policisti na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Kršiteljici in kršiteljema zasegli vozila

Med kontrolo prometa v Krškem so policisti PP Krško nekaj po 9. uri zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila znamke Volvo. Med postopkom so ugotovili, da 18-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola so mu odredili preizkus, ki ga je odklonil, prav tako je odklonil opravljanje testa za preverjanje prisotnosti prepovedanih drog. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Policisti PPP Novo mesto so nekaj pred 21. uro na izvozu z avtoceste v Karteljevem kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da gre za 41-letnega večkratnega kršitelja cestno prometnih predpisov, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, na neregistriranem in nezavarovanem vozilu pa so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Avtomobil so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Okoli 21.30 so policisti PP Novo mesto med kontrolo prometa na Finžgarjevi ulici v Novem mestu ustavili voznica osebnega avtomobila Renault clio. 40-letni kršiteljici, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, so tehnično neizpraven in neregistriran avtomobil zasegli in o kršitvah določil Zakona o pravilih cestnega prometa, Zakona o voznikih in Zakona o motornih vozilih z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče, so še sporočili s PU Nm.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča