torek, 16 aprila, 2024
DomaZabavaPolitični ščurki in faraonke. Se motim?

Politični ščurki in faraonke. Se motim?

Razmišljam, ker si to dovolim in slednje privoščim vsem, tudi politikom, ki so podložni in zapriseženi zgolj idejam svojim vodilnim. Vau, kakšen šok. V teh dneh vas objemajo. Neverjetno skoraj da se ne povabijo k vam na kofetek in to ljudje, ki so večinoma nedostopni oz. imajo ‘svoje politične obveznosti’, ki jih plačujte Vi. A v času boja po novi ‘demokratični’ okupaciji oz. zasedanju političnega trona, očitno hlinijo razumevanje do vas, ki morda mesečno prejmete minimalca, penzijo, ki ni niti pen od penzije itd.

V času volilne kampanje, ko se želijo stranke in kandidati približati ljudem, zaradi nabiranja volilnih glasov, je slednje po mojem laičnem mnenju preprosto ogabno in se še enkrat sprašujem, ali so izbranci res izbrani za delo v korist volivcev?

Namreč, politično aktivne, zaposlene osebe, tako na lokalni in državni ravni, ki so bile v času mandata (ne vem zakaj?) velikokrat zasedene, se v teh dneh pred volitvami pojavljajo na na številnih dogodkih, dejavnostih, otvoritvah, ki jih sami, ali s svojim političnim gnezdom niso nikoli podprli. Nekateri si celo dovolijo zlorabo, ko razlagajo kaj so, a vemo da niso storili!

Politično aktivni, naj bo teden po šunki, pirhih, potici, iskren, kaj šele, če dobite mandat. Vsi upamo, da boste obljube uresničili, ali pa bomo spet poslušali slovenski demokratični nategovalski ‘gumitvist?’ Torej, če nekaj obljubiš?

Prav vesel sem, ko slišim, da bodo letos tudi najmlajši, ki imajo volilno pravico, bolj aktivni in bodo odšli na volitve in volili.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča