sobota, 20 julija, 2024
DomaSlovenijaPolitika na politiko, to je Slovenija. Učinek pa?

Politika na politiko, to je Slovenija. Učinek pa?

Državni zbor je potrdil devet ministrskih kandidatov, vlada premierja Roberta Goloba pa je tako zaživela v obliki, kot si jo je koalicija zamislila ob nastopu mandata. 15. slovenska vlada ima tako tri nova ministrstva in skupno 20 ministrov. Ob tem so imenovali tudi več državnih sekretarjev.

Vlada je za novega državnega sekretarja na ministrstvu za infrastrukturo imenovala Andreja Rajha. Za vršilko dolžnosti generalnega sekretarja na ministrstvu je vlada s 25. januarjem imenovala Tanjo Šarabon, in sicer do imenovanja novega generalnega sekretarja po opravljenem natečajnem postopku, vendar največ za šest mesecev oziroma najdlje do 24. julija.

Za državnega sekretarja na ministrstvu za naravne vire in prostor je imenovala Mateja Skočirja. Hkrati je z današnjim dnem Skočirju in Urošu Vajglu prenehala funkcija sekretarja na ministrstvu za okolje in prostor.

Tina Sršen in Uroš Vajgl sta postala državna sekretarja na ministrstvu za okolje, podnebje in energijo. Tejo Božovič Holc je vlada imenovala za vršilko dolžnosti generalne sekretarke.

Klemen Ploštajner bo opravljal funkcijo državnega sekretarja na ministrstvu za solidarno prihodnost. Pristojen bo za področje stanovanjske politike. Luka Omladič bo medtem pristojen za področje dolgotrajne oskrbe. Novi vršilec dolžnosti generalnega sekretarja je Andrej Vrhunec.

Na ministrstvu za vzgojo in izobraževanje bosta funkcijo državnih sekretarjev opravljala Boris Černilec in Jasna Rojc. Vlada je s funkcije sekretarja na ministrstvu za pravosodje razrešila Sebastjana Zbičajnika in na to mesto imenovala Valerijo Jelen Kosi. 

Andreja Katič bo odslej državna sekretarka na ministrstvu za kohezijo in regionalni razvoj, prevzela bo področje regionalnega razvoja. Dosedanji državni sekretar Marko Koprivc bo z delom nadaljeval tudi v novem ministrstvu.

Služba vlade za digitalno preobrazbo se je z današnjo reorganizacijo vlade nadgradila v ministrstvo za digitalno preobrazbo. Ekipi se bodo pridružili zaposleni z Direktorata za informatiko, ki je bil sedaj del ministrstva za javno upravo. Ministrici Emiliji Stojmenovi Duh in državni sekretarki Aidi Kamišalić Latifić se je pri vodenju ministrstva pridružil novi sekretar Miroslav Kranjc. 

Vlada je za novega državnega sekretarja na Ministrstvu za visoko šolstvo, znanost in inovacije imenovala Matjaža Krajnca. S potrditvijo reorganizirane vlade se z današnjim dnem spreminja tudi ime gospodarskega ministrstva, ki pod svoje okrilje dobiva tudi šport. Vlada je na predlog ministra za državna sekretarja na novem ministrstvu imenovala dosedanja državna sekretarja Matevža Frangeža in Dejana Židana.   (24ur.com)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča