sobota, 18 maja, 2024
DomaLokalnoPomije iz časa YU-ge v samostojnosti Slovenije. Bo kdaj konec?

Pomije iz časa YU-ge v samostojnosti Slovenije. Bo kdaj konec?

Človek težko razume kaj se dogaja z davkoplačevalskim denarjem. Operativci slednjega so državne institucije, ki pa se do plačevalcev v državno malho obnašajo tako kot jim paše.

Pri operacijskih posegih so še kako pomembni strokovnost, zbranost, mikro – natančnost, odgovornost….. Ko pa pogledaš slovenski zdravstveni javni sistem pa vidiš, da smo na tisoče kilometre oddaljeni od ureditve. In vse slovenske vlade niso naredile nič, ali pa morda kaj za sebe? Ne vem. Zdravstveni ministri vseh vlad se menjajo hitreje kot spodnje gate.

Prav tako človek težko razume, kako je nekdo, ki so ga obsodili na zaporno kazen, še vedno počitnikuje na svoji prestižni jahti, ampak ne na morju pač pa na čereh.

In prav tako, kako po 26 letih in več kot 50 sodnih obravnavah spoznajo obtoženega in na 20 let obsojenega na zapor oprostijo. Bo slednji državo tožil?

To je Slovenija in njeni davkoplačevalci, ki očitno potrpežljivo krijemo stroške. Pa še nekaj, naj se vam ne mudi, ko pridete do Ljubljane, boste spoznali, da se čas oz vožnja ustavi. Še en ‘skoraj uspešen projekt javnih oz. politično nastavljenih’ na pomembnih in dobro plačanih položajih.

Čas je, da bi enkrat za vedno odplaknili pomije zgodovine in se obnašali odgovorno oz. imeli večjo odgovornost do vseh davkoplačevalcev. Nekaj ne štima, kajne? Ali pač, za določene.

In t.i. balkanskega načina, kjer je buzdovan pač glavni, se v t.i. demokratični Sloveniji očitno še nismo znebili.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča