petek, 26 aprila, 2024
DomaVremePomlad in vse topleje. Dež aprila

Pomlad in vse topleje. Dež aprila

Čas je za daljše svetle dele dneva od noči in to se je začelo s spomladanskim enakonočjem oz. ekvinokcijem. In tudi ponoči bo večinoma jasno. Na Primorskem bo še pihala šibka burja, drugje pa bo vzhodnik proti jutru oslabel. V večjem delu Slovenije bodo temperature pod ničlo. Okoli -3 bo v osrednjih krajih, -4 na vzhodu in jugovzhodu. Še nekaj stopinj hladneje bo na planotah Notranjske in Kočevske ter v Alpskih dolinah, do -7. Le ob morju in na Goriškem bo malo nad ničlo.

V ponedeljek čez dan oblakov ne bo. Nad naše kraje bo z vzhodnikom že dotekal toplejši zrak in temperature bodo še malo višje kot danes. Na Goriškem in ob morju do 15 stopinj, v Prekmurju do 11. Podobno se bo ogrelo tudi v osrednjih krajih in na jugovzhodu, na Gorenjskem pa bo kakšna stopinja manj.

Tudi v gorah bo v naslednjih dneh sončno. Snežna odeja se v senčnih legah začne na okoli 1000 metrov, a obisk vršacev zahteva zbranost, saj ponoči sneg pomrzne in je tudi v dopoldanskih urah drseče, kasneje pa se sneg zmehča. Ob vse višjih temperaturah v naslednjem tednu bo sneg hitro kopnel. Jutri čez dan bo ledišče na okoli 1200 m, v torek pa že na 2000 m nad morjem.

Tudi nižine bo v torek dosegel znatno toplejši zrak in po hladnem jutru se bo v torek ogrelo do okoli 15 stopinj. Brez oblakov bosta tudi sreda in četrtek. Zjutraj bo pod lediščem, v sredo do 18 stopin, v četrtek pa na vzhodu Slovenije že malo nad 20 stopinj Celzija. Kot kaže bo to dan z najvišjimi temperaturami v naslednjem tednu. A bo tudi v nadaljevanju tedna čez dan pomladno toplo.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča