sobota, 4 maja, 2024
DomaVremePomlad prehiteva

Pomlad prehiteva

Sobota bo v južni polovici Slovenije precej oblačna s krajšimi sončnimi obdobji, veliko več jasnine bo na severu Slovenije. Na Primorskem in Notranjskem bo čez dan zapihal šibak JZ veter, drugod bo vetra malo. Najtopleje bo na JV Slovenije. Tukaj bo okoli 16 stopinj, v večjem delu Slovenije bo med 12 in 15 stopinj, okroglih 10 bo na SZ, kjer tla še prekriva debela snežna odeja.

Zaradi otoplitve se bo nevarnost proženja snežnih plazov v naslednjih dneh povečala. Jutri bo v visokogorju prevladovalo sončno vreme, nižje pa bo še precej oblačnosti. Pihal bo šibak do zmeren JZ veter, na 1500 metrov bodo 4 stopinje, na 2500 metrov okoli ničle.

Nedelja ne bo prinesla spremembe vremena. V zahodni in osrednji Sloveniji bo precej oblačno in suho, na vzhodu bo večinoma sončno. Pihal bo šibak JZ veter, toplo bo. V ponedeljek bo nekaj sonca tudi na zahodu, a bodo še prevladovali oblaki. Od torka naprej bo povsod sončno, nad nami bo še toplejši zrak in dnevne temperature bodo v večjem delu Slovenije blizu 20 stopinj, na vzhodu pa se bo prvič letos ogrelo nad 20 stopinj. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča