četrtek, 25 aprila, 2024
DomaVremePomladno v leto 2022

Pomladno v leto 2022

Vstop v novo leto bo večinoma jasen, razen po kotlinah, kjer bo megla. Pred nami je še en zelo topel dan. Na JV Slovenije in na Goriškem se bo ogrelo do 15 stopinj, na Štajerskem in v Prekmurju bo kakšna stopinja manj. Ob morju na in na Gorenjskem bo 10, v osrednji Sloveniji in Koroškem bo okoli 7 stopinj ali pa še kakšna manj.

Na prvi dan novega leta bo v gorah za spoznanje hladnejši zrak, vseeno pa bo še naprej zelo toplo. Na 1500 metrov bo okoli 10 stopinj, na višini Kredarice 5. Več sonca bo dopoldne, popoldne bo veliko predvsem visoke oblačnosti, največ v Julijcih. V visokogorju bo še pihal zmeren SZ-nik, nižje bo vetra malo.

Tudi v nedeljo zjutraj bo po nižinah nekaj megle, čez dan bo deloma sončno in deloma oblačno, popoldne bo ponekod zapihal JZ veter. Še tretji dan zapored se bo v večjem delu Slovenije ogrelo nad 10 stopinj. Ponedeljek bo oblačen in večinoma suh, popoldne bo na Primorskem že rahlo rosilo. Pihal bo JZ veter. V torek se nam bo bližala hladna fronta, pojavljati se bodo začele padavine. Večji del dneva bo še pihal topel in vlažen JZ veter, ki se bo zvečer ob prehodu fronte obrnil na SV. Zaenkrat kaže, da bo po nižinah deževalo. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča