Ponedeljek suh in s soncem

0
90

Čez dan se bo nizka oblačnost trgala in tudi nižine osrednje in vzhodne Slovenije lahko za krajši čas dosežejo sončni žarki. Temperature v osrednjih in jugovzhodnih krajih ter na vzhodu bodo okoli 4 stopinje, na Gorenjskem 2. Na Goriškem pa se bo ogrelo do 9, še dve stopinji več bo ob morju.

V gorah bo nizka oblačnost zastirala poglede do okoli 800 m nad morjem, nad njo pa bo prevladovalo jasno nebo. Ves dan bo sončno tudi na zahodni strani dinarske pregrade. Hladno bo; ob temperaturah, ki bodo pod lediščem, bo občutek mraza stopnjeval še severni veter.

V torek dopoldne bo največ sonca na zahodu Slovenije in v višjih legah, po nižinah osrednjih in vzhodnih krajev pa se bo zadrževala megla. Popoldne nas bo z zahoda dosegla oblačnost. Sreda bo oblačna. Popoldne nas bodo dosegle padavine, začelo bo rahlo snežiti, le na Primorskem bo deževalo, burja se bo še nekoliko okrepila, drugje bo zapihal vzhodnik. Padavine bodo v četrtek čez dan ponehale. A že za konec tedna kaže na novo pošiljko, najverjetneje bo pretoplo za sneg.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj