četrtek, 25 aprila, 2024
DomaLokalnoPonekod astronomske cene ogrevanja

Ponekod astronomske cene ogrevanja

Ponekod so stroški ogrevanja šli v višave. Ignorantski odnos države (pristojnega ministrstva oz. pristojne PR službe) na vprašanje, kaj bo država storila glede slednjega, je že v torek razburjal.

Namreč, nekatera gospodinjstva plačujejo t.i. poslovni odjem energentov oz. ogrevanje. Na ministrstvu so danes odgovorili, da je slednje stvar dogovor med dobaviteljem in upravnikom oz. posameznim odjemalcem.

‘Ni pravnih podlag, da bi kot država posegali v odnose med dobavitelji in gospodinjskimi odjemalci. Vsi skupaj se bomo morali navaditi tega, da so cene energentov visoke, da bodo najverjetneje do konca kurilne sezone takšne ostale,’ je dejal Blaž Košorok, državni sekretar na Ministrstvu za infrastrukturo.

Z ministrstva za infrastrukturo so danes za POP TV odgovorili, da so najbolj ogroženim že pomagali in jim pomagajo tudi v t.i. PKP 10, prav tako imajo pripravljene energetske vavčerje za katere se pa še ne ve, kdaj bodo stopili v veljavo oz. bodo na voljo. Upravičencev za slednje naj bi bilo okoli 66.000!

Že včeraj sem vas o ogrevanju oz. položnicah za ogrevanje spraševal na mojih FB profilih. In nekateri ste prejeli res astronomske račune. Poleg še račune za menjavo t.i. števcev in še kaj…..

Primer dobre prakse pa prihaja iz Norveške, kjer bo država 1,9 milijona gospodinjstvom krila kar 80 odstotkov računa za elektriko.

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča