Ponekod bo sneg

Ponekod bo sneg

-
0 410

Kdo bi si mislil, da se bo bomo po povsem pomladnih dneh vrnili nazaj k zimi. Ampak to je v zimskem času nekaj povsem običajnega. Najnižje jutranje temperature v petek bodo od 2 do 11 stopinj C. Sprva bo oblačno, zgodaj popoldne pa lahko tudi na JV Slovenije že pričakujemo prve dežne kaplje. Čez dan oz. proti večeru se bodo padavine še okrepile, severovzhodni veter pa bo ohlajal ozračje. Dnevne temperature bodo od 4 do 13 stopinj. V noči na soboto pa se bo meja sneženja spuščala. Slovenijo bodo namreč prešle hladne fronte, ki se pomikajo proti vzhodu. Tudi današnji izračuni kažejo, da lahko predvsem na Kočevskem in Notranjskem sneži, zapade lahko do 10 cm snega. Prav tako pa bo pobelilo tudi Gorjance, zapade pa lahko dobrih 20 cm snega.

Do sobotnega jutra bodo padavine ponehale. Ohladilo se bo, saj bodo jutranje temperature okoli ničle. V soboto čez dan pa se bo postopno jasnilo. Okoli 7 stopinj bo. Na Primorskem bo pihala zmerna burja. V nedeljo bo zmerno do pretežno oblačno. Burja bo ponehala. Zjutraj bo še nekoliko hladneje, do minus 4 stopinje, čez dan pa spet v plusu, do 8 stopinj Celzija.

V ponedeljek kaže na delno do pretežno jasno vreme z nekaj jutranje megle. Čez dan bo zapihal jugozahodni veter. Zjutraj bomo še vedno v minus, čez dan pa že topleje, do 12 stopinj Celzija.

(arso)