sreda, 1 maja, 2024
DomaVremePonekod po Sloveniji bo petek bel

Ponekod po Sloveniji bo petek bel

Ponoči se bodo padavine okrepile in se postopoma razširile nad vso Slovenijo. K nam bo od severa dotekal hladnejši zrak, meja sneženja se bo spuščala, v severni Sloveniji bo zjutraj na okoli 600 metrov, drugod na 1000 metrov. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Tukaj bo zjutraj med 7 in 9 stopinj, v severni Sloveniji od 0 in 2 stopinji, v osrednjem delu 3, na Dolenjskem, v Beli krajini in v Posavju 4 stopinje Celzija.

Padavine bodo najmočnejše dopoldne, na severu bo občasno snežilo vse do nižin, drugod bo meja sneženja na nekje 700, 800 metrov. Popoldne bodo padavine slabele in predvsem na jugu prehodno povsem ponehale. Burja na Primorskem bo obrnila na JZ-nik. Ob morju bo 12 stopinj, na Goriškem 10, v preostalem delu Slovenije bo med 1 in 5 stopinj, toliko bo na JV Slovenije.

Gore bodo do nedelje zvečer dobile zajetno snežno pošiljko, marsikje bo zapadlo več kot pol metra snega. Ponoči in jutri bo v gorah oblačno s padavinami, večinoma bo snežilo, le na Snežniku bo meja sneženja večinoma na okoli 1000 metrov. V nižjih plasteh ozračja bo pihal šibak vzhodni veter, nad 1000 metrov bo vztrajal zmeren JZ veter. Na 1500 metrov bo jutri čez dan -1 stopinja, na 2500 metrov -5.

V noči na soboto bodo padavine spet zajele vso Slovenijo, na severu bo po nižinah deloma snežilo, deloma deževalo, drugod bo meja sneženja nekoliko višje. V soboto čez dan bo oblačno z občasnimi padavinami, po nižinah bo deževalo. V nedeljo bo nad nami nekoliko hladnejši zrak, zlasti zjutraj in dopoldne bo še nekaj padavin, ki pa bo bodo popoldne ponehale. Začetek tedna bo suh in deloma sončen, jutranje temperature bodo pod ničlo. Nove padavine so na vidiku sredi tedna oziroma v prvih dneh decembra. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča