sobota, 20 aprila, 2024
DomaVremePonekod tudi sneg

Ponekod tudi sneg

Pred nami je pestra noč, padavine se bodo okrepile in se razširile nad vso Slovenijo. Od SV bo dotekal hladnejši zrak in meja sneženja se bo spuščala, predvsem na severu in vzhodu Slovenije bo lahko zjutraj snežilo tudi po nižinah. Temperatura bo padala. Zjutraj bo na severu okoli ledišča ali kakšna stopinja v plusu, drugje od 2 do 4, na Primorskem do 7 stopinj. Čez dan bo oblačno s pogostimi padavinami. Po nižinah bo deloma snežilo, deloma deževalo, več snežink bo med dežjem na severu, kjer bo hladneje. Zaradi majhne intenzitete padavin in toplih tal v krajih pod 500 metrov ne pričakujemo več kot centimeter ali dva mokrega snega. Bo pa hladneje kot danes. Na SZ bo stopinja nad ničlo, v večjem delu Slovenije pa od 2 do 4 stopinje, okoli 10 bo na Primorskem.

Ponoči bo v gorah oblačno s padavinami, dež bo povsod hitro prešel v sneg. Snežilo bo tudi jutri čez dan, ampak veliko snega ne bo zapadlo. Vetra bo malo in se bo iz JZ obračal na SV smer.

Nedelja bo suha in oblačna, pihal bo SV veter. Nekaj sonca bo na Primorskem, kjer bo pihala burja. Zjutraj bo okoli ničle, popoldne 9 stopinj. V noči na ponedeljek se bo delno zjasnilo, jutranje temperature bodo v večjem delu Slovenije malce pod ničlo, zato bo za zgodnje in zelo občutljive rastline nevarnost pozebe. Čez dan bo nekaj sonca in nekaj oblakov. Tudi torkovo jutro bo sveže, dan pa sončen in toplejši, do 15 stopinj bo. Sredi tedna bo zapihal toplejši JZ veter. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča