torek, 19 marca, 2024
DomaVremePonoči bo namočilo, dopoldne suho, popoldne ponekod plohe

Ponoči bo namočilo, dopoldne suho, popoldne ponekod plohe

Suh marec se končuje z oslabljeno fronto in april se bo začel s padavinami. Ponoči se bodo padavine okrepile in se prehodno razširile nad vso Slovenijo, vmes bo tudi kakšna nevihta. Več dežja bo v južni polovici države, ob močnih padavinah se bo meja sneženja spustila do okoli 1000 metrov.

Do jutra bo dež že večinoma ponehal, nekaj kapelj bo le še na JV Slovenije. Najtopleje bo ob morju, tukaj bo 9 stopinj. V večjem delu Slovenije bo temperatura med 5 in 7 stopinj Celzija, bolj sveže bo le v alpskih dolinah, kjer bo stopinja nad ničlo in bo že nekaj jasnine.

Sobota bo deloma sončna, deloma oblačna. Dopoldne bo prevladovalo suho vreme, popoldne pa se bodo ponovno začele pojavljati padavine, večinoma v obliki ploh in manjših neviht, na Primorskem bo ostalo suho. Pihal bo šibak JZ veter. Dnevne temperature bodo precej bolj enotne kot danes. V večjem delu Slovenije se bo temperatura povzpela do 17 stopinj Celzija, kakšna manj bo na Štajerskem in Koroškem, nekoliko hladneje bo na Gorenjskem, kjer bo čez dan okoli 12 stopinj Celzija.

Jutri bodo razmere v gorah zelo nepredvidljive. Zaradi velike temperaturne razlike med tlemi in višinami bo ozračje močno nestabilno, zlasti sredi dneva in popoldne se bodo pojavljale plohe in posamezne nevihte. Vetra bo jutri malo, pihal bo šibak zahodnik. Na 2500 metrov bodo -4 stopinje, na 1500 metrov +5 stopinj Celzija.

V nedeljo zjutraj in dopoldne bo delno oblačno in suho, sredi dneva se bodo začele pojavljati plohe, morda tudi kakšna manjša nevihta. Pihal bo šibak SV veter, kakšna stopinja manj bo. V noči na ponedeljek nas bo preplavil občutno hladnejši zrak, okrepil se bo severni veter. Zjutraj bo na nebu še nekaj oblakov, čez dan se bo povsem zjasnilo, za okoli 5 stopinj hladneje bo, svoje bo dodal še svež veter. V noči na torek se bo veter vsaj nekoliko umiril in torkovo jutro bomo v večjem delu Slovenije začeli z negativnimi temperaturami. Po zadnjih napovedih bo zelo hladno tudi v sredo in v četrtek zjutraj. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča