Pooblačitev, odjuga, ohladitev, dež

0
251

Noč in jutro bosta na Primorskem oblačna, lahko pade tudi kakšna kaplja dežja. Drugje predvsem na vzhodu Slovenije pa bo še nekaj jasnine. Predvsem v hribovitem svetu na vzhodu bo pihal jugozahodnik. Zjutraj se bo pooblačilo tudi v osrednjem delu države. Ravno zaradi vetra in oblačnosti zjutraj ne bo sveže, a kljub temu bo na Koroškem in Gorenjskem še blizu ledišča. Drugje bo večinoma od 5 do 7, na Primorskem od 9 do 11.

Tudi čez dan bo najbolj oblačno na Primorskem in Notranjskem, kjer bo občasno rahlo deževalo, ali rosilo, še bo pihal jugozahodnik. Drugje po Sloveniji bo tudi nekaj jasnine. Pred prihodom fronte se lahko predvsem na severu za kakšno uro razjasni. Zvečer pa bo Pomurje že zajela hladna fronta spet se bo pooblačilo. Začelo bo rahlo deževati.

Temperature bodo zelo različne. Ob dodatni vlagi tudi visoke za začetek novembra.Večinoma bo okrog 15, v Beli krajini celo do 18 st. Tudi v Pomurju bo do prihoda fronte toplo, pozno popldne pa se bo ohladilo. In poglejmo pisano vremensko napoved.

In kam jutri v hribe? Predvsem v Predalpskem hribovju in deloma tudi v Julijskih Alpah bo večinoma oblačno, z rahlim dežjem. Bolj suho bo v Karavankah in Kamniško-Savinjskih Alpah. Zjutraj in dopoldne bo pihal okrepljen jugozahodni veter. Na 1500 m bo 5, na 2500 m pa +1 st.c.

V noči na četrtek nas bo prešla vremenska fronta, a ne pričakujte veliko. Dežja bo malo ali nič. Nekaj več padavin bo na Dolenjskem in Notranjskem. Bomo pa občutili izrazito ohladitev. Na Primorskem bo zapihala zmerna burja. Čez dan bo kljub razjasnitvi okrog 11 st.c. Zvečer se bo hitro ohladilo in v petek pričakujemo hladno jutro, slano in tudi nekaj megle po kotlinah. Čez dan se bo ob sončnem vremenu le ogrelo do 10 st., na Primorskem do 15. Ob koncu tedna pa nas čaka nov vremenski zasuk. Obilica vlage, otoplitev in tudi večdnevno deževje.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj