sreda, 8 maja, 2024
DomaSlovenijaPoostren nadzor nad spoštovanjem PCT pogoja

Poostren nadzor nad spoštovanjem PCT pogoja

Inšpekcijske službe skupaj s finančno upravo in policijo so poostrile nadzor nad spoštovanjem pogoja PCT. Inšpektorji poostreno nadzirajo poslovne subjekte in gostinske lokale.

Poostren nadzor bo potekal tudi med prazniki. “Glede na trenutno epidemiološko situacijo smo ponovno izpostavljeni tveganju zapiranja države in družbenega življenja. Zaradi tega sem člane Inšpekcijskega sveta ponovno pozval k skrajnemu intenziviranju nadzorov nad izpolnjevanjem pogoja PCT na terenu,” je minister za javno upravo Boštjan Koritnik zapisal na Twitterju.

Inšpektorji so od prejšnjega ponedeljka 18. oktobra do včeraj obiskali 477 gostinskih lokalov in pri 60 gostincih ugotovili nepravilnosti, je pojasnila Nadja Škrk z inšpekcije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin: “Lahko povemo, da je šlo za pomanjkljivo obveščanje zaposlenih in gostov, o zahtevah za izpolnjevanje PCT-pogoja, to pomeni, da mora imeti gostinec, delodajalec na vhodu opozorilo tako za goste kot za zaposlene.”

“Slovenska družba si ne more privoščiti vnovičnega strogega omejevanja ali zaustavljanja gospodarske dejavnosti,” opozarja gospodarski minister Zdravko Počivalšek, ki je vnovič pozval k izvajanju, dejavnemu upoštevanju in preverjanju pogoja PCT.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča