sobota, 25 maja, 2024
DomaKronikaPOPLAVE: 'Naši pomagajo' - previdno!

POPLAVE: ‘Naši pomagajo’ – previdno!

V dneh, ko se Slovenija sooča z veliko katastrofo in ko vsi pošteni državljani poskušamo pomagati prizadetim, si v Sloveniji posamezniki dovolijo nedovoljeno oz. skrajno dno, ker pač lahko. Naj se bere še kako nestrpno, ampak pri slednjem so vpletene osebe, kjer je večina prejemnikov državne pomoči oz. davkoplačevalskega denarja.

Pri nas zaščiteni, z naslova etnične skupnosti, so v teh dneh na prizadeta območja prihajali kot ‘pomoč’, kar so kmalu zaznali tudi domačini in policisti. Samo na območju Policijske uprave Ljubljana, so zaznali več deset t.i. enot ‘reševalcev, pomočnikov’ s slabim namenom, ki sicer prihajajo večinoma z JV Slovenije.

S Policijske uprave Ljubljana so posredovali OPOZORILO:
V tem času je ostalo zapuščenih veliko objektov, ki so jih bili lastniki primorani zapustiti, prav tako pa je posledično ostalo nezavarovanega veliko premoženja. Žal se z nezavarovanim premoženjem pojavlja tudi priložnost, da to izkoristijo tatovi. Tako smo policisti na teh območjih zaznali osebe, ki so dajale sum, da bodo tam izvrševale kazniva dejanja. Zaradi navedenih pojavov smo na prizadeta območja poslali vse razpoložljive kadre in vlagamo ves trud v zavarovanje premoženja ljudi, ki so že tako utrpeli škodo zaradi poplav.

Zaenkrat prijav tatvin na teh območjih nismo prejeli, vendar bomo z dosedanjim načinom dela nadaljevali in tako izvedli vse ukrepe, da zagotovimo varnost. Pri tem bi se radi zahvalili za sodelovanje občanom in drugim intervencijskim službam, ki so v teh dneh prav tako pomagali pri zagotavljanju varnosti in nas obveščali o pojavu sumljivih oseb. Tudi tako smo vsi skupaj dokazali, da smo s sodelovanjem močnejši.

Še vedno pa vse pozivamo, da v kolikor opazite osebe, ki vzbujajo sum, da bi si lahko protipravno prilaščale predmete, o tem takoj obvestite policijo na št. 113.

(foto: FB)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča