četrtek, 25 aprila, 2024
DomaVremePopoldne lahko udriha

Popoldne lahko udriha

Dopoldne bo v večjem delu Slovenije deloma sončno in suho, sredi dneva in popoldne pa bodo v nestabilni zračni masi spet nastajale krajevne plohe in nevihte, ki bodo lahko na manjša območja prinesle tudi nalive s točo. Toplo in soparno bo. Na Primorskem, kjer bo največ sončnega vremena, se bo ogrelo do 29 st. C, drugod bo od 23 do 26 st. C.

V gore se odpravite dovolj zgodaj in tudi vrnite se zgodaj, saj bodo že sredi dneva začele nastajati plohe in nevihte. Težišče nevihtnega dogajanja bo na območju Pohorja, vzhodnih Karavank in Kamniških Alp, kjer se lahko razvije tudi kakšno neurje. Temperatura na 1500 metrov bo okoli 14, na 2500 metrov pa 6 stopinj Celzija.

V soboto bo sončno z nekaj spremenljive kopaste oblačnosti. Večinoma bo suho, le izjemoma se lahko nad hribi še razvije kakšna nevihta. Podobno vreme bomo imeli tudi v nedeljo, ko se bodo temperature približale 30 stopinjam. V ponedeljek bo k nam prehodno dotekal za nekaj stopinj manj topel in hkrati zelo suh zrak, zato bo nebo marsikje povsem brez oblaka. Veliko sonca bo tudi v nadaljevanju tedna, ko se bo marsikje prvič letos ogrelo nad 30 stopinj. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča