Popoldne trganje oblakov

0
68

Gosta oblačnost nad večjim delom Slovenije je povezana s ciklonom in vremensko fronto, ki se razteza vse od Britanskega otočja do severne Afrike. Ciklon se bo ponoči spustil nad Sredozemsko morje in se jutri čez dan pomikal proti JV. Italiji bo prinesel obilne padavine, medtem ko večjega vpliva na vreme pri nas ne bo imel.

Dopoldne bo še marsikje debel pokrov megle ali nizke oblačnosti, popoldne pa se bo oblačnost predvsem v vzhodni Sloveniji razkrajala, tako da boste tu deležni vsaj kakšne ure ali dve sonca. Tudi drugod se bodo oblaki občasno nekoliko pretrgali in skozi spustili kakšen sončni žarek, vendar lahko predvsem v krajih ob zahodni in južni meji tudi popoldne še nastane kakšna ploha. Na Primorskem, kjer bo še pihala šibka burja, se bo ogrelo do 18 st. C. Drugod bo od 7 do 11 st. C.

Ponedeljek bo na Primorskem in v gorah veliko sonca, drugod pa se bo večji del dneva zadrževala megla ali nizka oblačnost, zgornja meja bo na nadmorski višini med 1000 in 1400 metri.

V torek bo zapihal JZ-dni veter, zato se bo pooblačilo tudi v višjih plasteh ozračja, a bo najverjetneje še ostalo suho.  Padavine lahko pričakujemo v sredo in četrtek, ko bo v naši bližini valovila fronta. Ker bo še pihal JZ-dnik, bo glavnina dežja nad zahodno Slovenijo. (Rok Nosan)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj