sreda, 29 maja, 2024
DomaLokalnoPopolna zapora ceste Dol. Kamence - Potočna vas

Popolna zapora ceste Dol. Kamence – Potočna vas

V sredo, 16. avgusta 2023, bo gradbeni izvajalec začel z rekonstrukcijo ceste med Dolenjimi Kamencami in Potočno vasjo. Dela bo na krajšem odseku med naseljema do konca avgusta spremljala popolna zapora. Obvoz bo urejen na relaciji Muhaber–Potočna vas–Dolenje Kamence in obratno. Dostop za stanovalce bo omogočen, začasno pa bo spremenjena linija mestnega potniškega prometa 1B.

Zaradi popolne zapore ne bodo v uporabi avtobusna postajališča Kamence II, Kamence I, Potočna vas in Zobčeva ulica na liniji 1B, potniki pa bodo lahko uporabljali postajališči Župnca in Muhaber (na Livadi).

Novomeška občina bo povezavo med naseljema urejala z namenom povečanja varnosti pešcev, saj bodo poleg rekonstrukcije ceste v dolžini 520 metrov dela obsegala še ureditev pločnika in cestne razsvetljave. Slednja je bila v okoliških ulicah v letih 2017 in 2018 v sklopu predhodnih faz projekta že dograjena in prenovljena, v trenutni fazi del pa se bosta poleg razsvetljave urejala še komunalna kanalizacija in vodovod, stekla bo tudi prestavitev telekomunikacijskih in nizkonapetostnih vodov.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča