Poraz KK Krka v Kopru, v ponedeljek v Štuklju

Poraz KK Krka v Kopru, v ponedeljek v Štuklju

-
0 40

Z obračunom med Sixt Primorsko in Krko se je začel odločilni del končnice državnega prvenstva. Na prvi tekmi polfinalne serije so Koprčani izkoristili prednost domačega igrišča in v zmagah povedli z 1:0. Druga tekma bo v ponedeljek, 13. maja, v Novem mestu.

SIXT PRIMORSKA : KRKA 85:74 (17:17, 28:14, 31:20, 9:23) *[1:0]
Ferme in Marinković, Jagodić Kurida 14 (8 skokov); Mavra 18 (6 skokov), Škedelj 14 (5 skokov)
STATISTIKA
Z obračunom med Sixt Primorsko in Krko se je danes začel odločilni del končnice državnega prvenstva. Takšen polfinalni par je bil že v lanski sezoni, takrat so po tretji tekmi do zmage prišli krkaši. A razmerja moči so zdaj povsem drugačna, Sixt Primorska je v letošnji sezoni najboljše moštvo v ligi, skupno je v sezoni dosegla že 55 zmag na 62 tekmah. Danes so še 63., za katero je bila kljub slabši končnici dovolj odlično odigrana srednja polovica.

Koprski košarkarji so se v polfinale uvrstili po dveh prepričljivih zmagah nad Zlatorogom, Krka pa po dveh zmagah proti Rogaški. A Novomeščani so ostali brez svojega prvega organizatorja igre Domna Bratoža, Marko Jošilo, ki je bil tudi vprašljiv za dvoboj, pa je nastopil.

V prvem polčasu in še v dobršnem delu drugega sta bili ekipi enakovredni. Izid je bil izenačen, vsaka od ekip pa je prišla le do nekaj točk naskoka. Po 17:17 v prvi četrtini in znižanju Krke na 26:27 pa je sledilo koprskih pet minut. Gostje so povsem zastali, Koprčani pa so zadeli vse: v le nekaj minutah se je razlika povišala na + 14 (45:31) in Sixt primorska je po polovici tekme postavila odlične temelje za prvo polfinalno zmago.

Ko so prednost višali vso tretjo četrtino in je bilo ob zadnjem odmoru na semaforju 76:51, je le malokdo še verjel v preobrat. Predali pa se niso gostje, ki so izkoristili tudi zgodnji počitek nekaterih domačih nosilcev igre. V zadnjem delu so stopili na plin in prednost pridno topili. Pri izidu 80:72 tri minute pred koncem (do takrat so krkaši naredili delni izid 23:4) so se domači le zbrali in preprečili popoln preobrat; čeprav zadnjih minut niso odigrali vrhunsko, so znali zadržati slabo polovico najvišje premosti na tekmi, ki je znašala že 27 točk.

Pri Koprčanih sta bila s po 15 točkami najbolj razpoložena Tadej Ferme in Ivan Marinković, Pri Krki se je izkazal Dominik Mavra z 18 točkami, štiri manj je dosegel Miha Škedelj.

Izjavi trenerjev po tekmi
Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:
“Uvodnih 30 minut smo igrali dobro in mislili, da smo s tem končali tekmo. Krka je dala vse od sebe in se približala na majhen zaostanek. V igro smo nato vrnili nosilce igre in obračun zaključili tako, kot je potrebno. Hvala navijačem, ki so nas glasno vzpodbujali skozi celoten obračun.”

Simon Petrov, trener Krke:
“Pohvaliti moram naše fante za borbeno igro povsem do konca. Zahvalil bi se tudi navijačem, ki so nas prišli vzpodbujati v Koper. Ravnodušne jih ne bomo pustili niti v Novem mestu. Prvo tekmo je odločil nerazumen kriterij v korist Sixt Primorske. Če pogledaš število prostih metov in osebnih napak je vse jasno. Potrudili se bomo biti še boljši, da bomo na naslednji tekmi kos tudi temu.”