Poraz na volitvah, umikanje bonbončkov oz. podražitve

0
1301

Predsednik Gibanja Svoboda Robert Golob je v izjavi za medije ob začetku koalicijskih pogajanj komentiral nedavno podražitev cen naftnih derivatov.

“To, kar se danes dogaja, je v resnici nagajanje. Na nek način se vlada maščuje ljudem, ker je niso izvolili in zato naj zdaj plačujejo višje cene. To v resnici kaže samo na to, da so bili vsi bonbončki dani na vrvici – zdaj, ko so volitve mimo, se bonbončki umikajo,” je dejal in dodal, da so to od vlade tudi pričakovali.

Tisto, kar je po njegovih besedah pri teh podražitvah še bolj pomembno, pa je sum kartelnega dogovarjanja. “Takrat, ko trg ne deluje in očitno je, da v Sloveniji trg naftnih derivatov ne deluje, nastopi čas za pametno regulacijo. Sam pa lahko opazim eno stvar in to so tudi naši pravniki pogledali – da v zadnjih podražitvah lahko opazimo sume kartelnega dogovarjanja.”

Napovedal je, da bodo – če se bo to nadaljevalo – v Gibanju Svoboda pozvali Agencijo za varstvo konkurence, da ukrepa proti trgovcem z naftnimi derivati. “Ker so cene, ki so jih postavili, tako neverjetno usklajene, da si res zaslužijo podrobno analizo!” (24ur.com)