torek, 26 septembra, 2023
DomaŠportPosavska nogometna kluba združena v NK Krško Posavje

Posavska nogometna kluba združena v NK Krško Posavje

NK Krško in NK Posavje Krško se združujeta v enoten klub, ki bo nosil ime NK Krško Posavje. Ta zgodovinski korak predstavlja trden temelj za nadaljnji razvoj in napredek naše regije na področju nogometa. Skupaj bomo zgradili močno in enotno nogometno skupnost ter zagotovili boljše priložnosti za naše igralce, navijače in lokalno skupnost.

V sredo, 26. julija 2023, je v sejni sobi AMD na stadionu Matije Gubca potekala pomembna skupščina kluba, ki je postregla s ključnimi predstavitvami in pomembnimi sklepi za prihodnost nogometnega kluba v naši regiji. Glavna tema skupščine je bila združitev dveh močnih klubov, NK Krško in NK Posavje Krško, v nov in združen klub, imenovan NK Krško Posavje. Ta zgodovinski korak predstavlja trden temelj za nadaljnji razvoj in napredek naše regije na področju nogometa. Skupaj bomo zgradili močno in enotno nogometno skupnost ter zagotovili boljše priložnosti za naše igralce, navijače in lokalno skupnost.

Ob tej priložnosti smo izvolili tudi novega predsednika kluba NK Krško Posavje, Jožeta Tomažina, ki bo s svojimi izkušnjami in vizijo vodil klub v prihajajočih obdobjih. Poleg predsednika pa so bili izvoljeni tudi ostale člani vodstva kluba, ki bodo skrbeli za nemoteno delovanje kluba ter uresničevanje zastavljenih ciljev.

Športni cilji NK Krško Posavje za sezono 2023/2024 so jasno določeni in izražajo našo zavezanost k razvoju nogometa na vseh ravneh:

➢ Razvoj nogometne šole: Skrbeli bomo za kakovostno delo v nogometni šoli, kjer bomo vzgajali in razvijali otroke od njihovega sedmega leta dalje. Program NOGOBIKCI nam omogoča prisotnost v osnovnih šolah, kar bo otrokom omogočilo prvi stik z nogometom in spodbudilo ljubezen do tega športa.

➢ Nadgrajevanje mlajših selekcij: Naš cilj je nadaljevati s kvalitetnim in strokovnim delom v mlajših selekcijah (U8-U13), s čimer želimo postati najkvalitetnejša nogometna šola v regiji. Poudarek bo na individualnem razvoju perspektivnih igralcev, ki jim bomo zagotovili dodatno delo za še boljše napredovanje.

➢ Mednarodno sodelovanje in tekmovanje: Sodelovali bomo na močnih mednarodnih turnirjih in prijateljskih tekmah v širši regiji. S tem želimo ponuditi našim mladim igralcem priložnost za igranje na višji ravni in pridobivanje neprecenljivih izkušenj.

➢ Razvoj članske ekipe: Zavedamo se, da so domači nogometaši temelj našega kluba, zato si želimo sestaviti ambiciozno člansko ekipo, ki bo sestavljena pretežno iz igralcev vzgojenih v lokalnem okolju. Naša želja je napredovanje v 2. SNL, kjer verjamemo, da klub sodi. Finančni cilji NK Krško Posavje za prihajajoče obdobje so jasno opredeljeni, kljub trenutno negativnemu finančnemu stanju kluba:

➢ Pridobitev dodatnih donatorjev in sponzorjev: Aktivno se bomo posvetili iskanju novih
donatorjev in sponzorjev, ki bodo podprli naše delovanje in razvoj kluba. Zavezani smo k
ustvarjanju dolgoročnih partnerstev, ki bodo omogočila finančno stabilnost in rast kluba.
➢ Revizija finančnega stanja in strateški načrt: Prioriteta v drugi polovici leta 2023 bo temeljita revizija finančnega stanja po prevzemu vodenja združenih klubov. Načrtovali bomo strateški pristop k zapiranju obstoječih finančnih obveznosti in zagotovitvi likvidnostnih sredstev za nemoteno delovanje nogometne šole vseh selekcij ter igranje članske ekipe v pokalu Slovenije in 3. SNL.
➢ Finančna sanacija in poravnavanje obveznosti: Upravni odbor se bo prizadeval za učinkovito finančno sanacijo kluba, ki bo omogočila pravočasno in skladno poravnavanje vseh obveznosti. Skrbno bomo spremljali finančne tokove in prilagajali naše aktivnosti glede na dosežene rezultate.
➢ Skrb za razvoj in investicije: Kljub finančnim izzivom ne bomo zanemarili razvoja in investicij v klub. Poudarek bo na kakovosti delovanja nogometne šole ter zagotavljanju optimalnih pogojev za razvoj naših igralcev. Upravni odbor bo premišljeno načrtoval in izvajal investicije, ki bodo dolgoročno koristile klubu. Infrastrukturni cilji NK Krško Posavje so usmerjeni v posodobitev vadbenih površin in dolgoročno izgradnjo sodobnega nogometnega vadbenega centra:

➢ Posodobitev vadbenih površin: Naša prva prioriteta je posodobiti del vadbenih površin, zlasti POLIGON z naravno travo. Načrtujemo tudi izboljšanje razsvetljave na igriščih z umetno travo in poligonu z naravno travo, kar bo omogočilo boljše pogoje za vadbo v večernih urah.
➢ Pridobivanje dodatnih finančnih sredstev: Novo vodstvo kluba bo aktivno iskalo dodatna
finančna sredstva, bodisi preko razpisov, sponzorstev ali donacij. Ta sredstva bomo namenili za izvedbo infrastrukturnih projektov in posodobitve vadbenih površin.
➢ Izgradnja Nogometnega centra NK Krško Posavje: Dolgoročni cilj kluba je izgraditi nogometni vadbeni center, ki bo omogočal najkakovostnejše pogoje za razvoj in trening mladih nogometašev. Načrtujemo izgradnjo centra v sklopu hipodroma Brege, s štirimi igrišči ter vso potrebno infrastrukturo. Cilj je zaključiti projekt do konca leta 2026. (Damijana Štraser)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča