četrtek, 28 marca, 2024
DomaKronikaPoškodba kolesarja, spet gorelo

Poškodba kolesarja, spet gorelo

Ob 14. uri so bili brežiški policisti obveščeni o prometni nesreči z udeležbo kolesarja in traktorista v Silovcu. Opravili so ogled, zbrali
obvestila in ugotovili, da je nesrečo povzročil 78-letni traktorist, ki je ob vključevanju na glavno cesto izsilil prednost 20-letnemu kolesarju, ki je kolesaril iz smeri Silovca proti Sromljam. Kolesar se je poskušal izogniti trčenju, pri tem pa izgubil oblast nad kolesom, padel in se huje poškodoval. Zoper povzročitelja prometne nesreče bodo policisti na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Ob 16.19 je na Trdinovi cesti v Šentjerneju zagorelo v stanovanjski hiši. Na kraju požara so gasilci PGD Šentjernej, Gorenje Vrhpolje in Groblje. Gori ostrešje in gornji del zidane hiše velikosti 8×6 metrov. Intervencija gasilcev še traja.

Ob 14.35 je med Mirnopeško cesto v Novem mestu in tovarno Adria gorela suha trava in podrast. Požar, ki je ožgal 50 dreves in zajel površino treh hektarjev, so pogasili gasilci GRC Novo mesto, PGD Kamence in Prečna.

Ob 12.34 je pri naselju Vejar, občina Trebnje, gorelo v gozdu. Požar, ki je zajel gozdno podrast in uničil nekaj dreves ter na površini okoli dveh hektarjev, so pogasili gasilci PGD Trebnje, Račje selo, Ponikve in Lukovek.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča