torek, 23 aprila, 2024
DomaKronikaPoškodba motorista, omahnil z drevesa, zdrsnil s stroja

Poškodba motorista, omahnil z drevesa, zdrsnil s stroja

Nesreča ne počiva. Žal. V prometni nesreči se je poškodoval motorist, zgodili pa sta se tudi dve delovni nesreči, v katerih sta se dve osebi poškodovali.

19. 4. 2023 ob 13.29 se je na Cesti bratstva in enotnosti v Metliki motorist zaletel v osebno vozilo. Posredovali so gasilci PGD Črnomelj. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Metlika so na kraju oskrbeli poškodovanega motorista in ga odpeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto. Policisti PP Metlika so opravili ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 55-letni voznik osebnega avtomobila, ki je v križišču odvzel prednost mladoletnemu vozniku mopeda. Mladoletnik je po trčenju padel in se lažje poškodoval.

Delovni nesreči

19. 4. 2023 ob 15.13 je v Osrečju, občina Škocjan, občan padel z drevesa. Na kraju so ga oskrbeli reševalci ekipe nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto. Helikopter SV v spremstvu dežurne ekipe HNMP Brnik je poškodovanega prepeljal v UKC Ljubljana. Gasilci PGD Škocjan so zavarovali kraj pristanka, usmerjali helikopter in pomagali pri prenosu ponesrečenca.

Ob 15.59 je na relaciji Čatež ob Savi–Velike Malence, občina Brežice, pri manevriranju z delovnim strojem le-ta zdrsnil z nakladalne rampe in pri tem poškodoval delavca. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka in opravili ogled stroja. Do izteka nevarnih snovi ni prišlo. Reševalci NMP Brežice so delavca na kraju oskrbeli in prepeljali v UC Brežice.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča