Poškodba opitega motorista, vlomilci po stroje

0
462

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 56 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 206 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je lažje poškodoval motorist in osem prometnih nesreč,
v katerih je nastala premoženjska škoda. V Novem mestu so zasegli avtomobil kršitelju cestnoprometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitve signalno varnostne naprave.

V prometni nesreči poškodovan motorist

V bližini Starega trga ob Kolpi je nekaj po 20. uri 36-letni motorist zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad motorjem, zapeljal s ceste in padel. Poškodovanega motorista so reševalci odpeljali v bolnišnico.
Policisti so še ugotovili, da je motorist vozil pod vplivom alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlomi in tatvine

V okolici Sevnice je nekdo skozi okno vlomil v počitniško hišo. Odtujil je visokotlačni čistilec in kosilnico. Lastnika je oškodoval za 1000 evrov.

Popoldne je v kraju Kal Semič nekdo iz odklenjega gospodarskega poslopja odtujil dve motorni žagi. Škode je za okoli 800 evrov.

Iz stanovanjske hiše v Sevnici je neznanec v jutranjih urah odtujil denar.  Okoliščine policisti še preiskujejo.

Nezakonito prestopili državno mejo

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje so brežiški policisti pri kraju Podgračeno v jutranjih urah izsledili in prijeli deset državljanov Afganistana, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Po zaključenem
postopku so tujce predali hrvaškim varnostnim organom.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj