Poškodovana kolesarka, vlomi, ilegalci

Poškodovana kolesarka, vlomi, ilegalci

-
0 1302

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 72-ih nujnih primerih in na številko 113 prejeli 334 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in devet prometnih
nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nista imela veljavnih vozniških dovoljenj.

Poškodovana kolesarka

Okoli 17.30 so bili brežiški policisti obveščeni o prometni nesreči v Brežicah. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 22-letni voznik osebnega avtomobila, ki je v križišču odvzel prednost 62-letni
kolesarki. Kolesarko, ki je po trčenju padla in se lažje poškodovala, so oskrbeli reševalci. Povzročitelju nesreče bodo policisti zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Vlomi

Oškodovanec je policiste obvestil, da je v noči na 27. 5. na Kočevarjevi ulici v Novem mestu nekdo vlomil v skladiščne prostore in odtujil električne vodnike.

Metliški policisti so bili v večernih urah obveščeni o vlomih v tri zidanice na območju Trnovca. Okoliščine še preiskujejo.

Med 27. 5. in 28. 5. je v Dobruški vasi nekdo vlomil v parkiran osebni avtomobil in odtujil kovček z dokumenti. Lastnik je oškodovan za 300 evrov.

V naselju Potov Vrh je popoldne neznanec izkoristil krajšo odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil okoli 400 evrov.

Nezakoniti prehodi državne meje in poskus izmika mejni kontroli

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Rigonce in Dobeno izsledili in prijeli 19 državljanov Bangladeša, štiri državljane Maroka, dva državljana Iraka, dva državljana Sirije,
državljana Pakistana in državljana Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Policisti PMP Dobova so pri pregledu tovornega vlaka na vstopu v Slovenijo na podvozju vagona našli državljana Irana, ki se je skušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so predali hrvaškim varnostnim organom.