Poškodovani motorist in kolesarja, vlomi, ilegalci

0
1283

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 72 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 240 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci huje poškodovali. Posredovali so zaradi 11-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Novem mestu kršitelja pridržali. Policisti PP Dolenjske Toplice so zaščitili žrtev nasilja v družini in 74-letnemu osumljencu izrekli ukrep prepovedi približevanja. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, grožnje, ponarejanja listin, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

Hudo poškodovan motorist

Nekaj po 10. uri smo bili obveščeni o padcu motorista na cesti med Jelovcem in Tržiščem na območju PP Sevnica. Policisti PPP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je 57-letni motorist iz Avstrije zaradi neprilagojene hitrosti na mokrem vozišču izgubil oblast nad motorjem, zapeljal s ceste in padel. Huje poškodovanega motorista so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

V nesrečah poškodovana kolesarja

Okoli 16.30 se je zgodila prometna nesreča v križišču Ljubljanske in Seidlove ceste v Novem mestu, kjer je 57-letna voznica trčila v 33-letnega kolesarja. Lažje poškodovanega kolesarja so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti okoliščine in vzrok za prometno nesrečo še ugotavljajo.

Ob 19. uri so nas iz zdravstvenega doma v Sevnici obvestili, da oskrbujejo mladoletnika, ki naj bi se poškodoval pri padcu s kolesom. Policisti PP Sevnica so ugotovili, da se je nesreča zgodila na Cesti na Grad v Sevnici, kjer je mladoletnik izgubil oblast nad kolesom, trčil v robnik in padel. Po prvih informacijah je kolesar utrpel hujše poškodbe.

Vlomi in tatvine

V Radni vasi na območju PP Trebnje je med 12. 8. in 16. 8. nekdo vlomil v rezervoar delovnega stroja in iztočil in odtujil okoli 50 litrov goriva.

Na parkirnem prostoru pokopališča v Semiču je okoli 12. ure nekdo vlomil v osebni avtomobil in odtujil denarnico z bančno kartico.

Med 12. 8. in 16. 8. je na Germovi ulici v Novem mestu neznanec s strehe objekta odtujil okoli pet metrov odtočne bakrene cevi.

Na parkirnem prostoru v Podbrezniku in na Brezovici je med 12. 8. in 16. 8. nekdo vlomil v rezervoarje štirih tovornih vozil in iztočil in odtujil okoli 700 litrov goriva.

Kršitelja pridržali

Policiste PP Novo mesto so v noči na 17. 8. poklicali na pomoč iz naselja Prapreška pot, kjer naj bi prišlo do pretepa. Takoj so se odzvali in na kraju vzpostavili javni red in mir. 24-letni udeleženec pretepa, ki je bil pod vplivom alkohola, ni upošteval ukazov policistov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Koritno, Dobova) izsledili in prijeli sedem državljanov Turčije in pet državljanov Kube, na območju PP Črnomelj (Učakovci) sedem državljanov Gvineje Bissau, dva državljana Burkina Faso in državljana Afganistana in na območju PP Krško (Spodnji Stari Grad) državljana Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.