četrtek, 18 aprila, 2024
DomaSlovenijaPoslovalnice Sberbanke v Sloveniji zaprte

Poslovalnice Sberbanke v Sloveniji zaprte

Zaradi posledic ruskega napada na Ukrajino je poslovanje ruske banke Sberbank v Sloveniji omejeno le še na kartično poslovanje. “Za komitente slovenske Sberbank banke to pomeni, da se s ponedeljkom zjutraj do srede zjutraj poslovanje banke omeji zgolj na poslovanje s plačilnimi karticami. Ostale storitve začasno ne bodo na voljo, poslovalnice bodo zaprte. V tem času bomo poiskali ustrezen način reševanja banke, ki bo zagotovil nemoteno poslovanje za vse komitente banke,” pa so zapisali pri Banki Slovenije.

Poslovalnice ruske banke Sberbank v Sloveniji so zaprte, omogočeno je le kartično poslovanje. Dvigi in plačila so do srede omejeni na 400 evrov. Medtem prihaja do težav pri nakazilu socialnih transferjev na transakcijske račune komitentov te banke.

Sberbank komitente prosi za razumevanje. Informacije bodo na voljo na spletni strani www.sberbank.si in na brezplačni telefonski številki 080 22 65.

Zaradi ukinitve nakazil na banko Sberbank prihaja do težav pri nakazilu socialnih transferjev na transakcijske račune komitentov te banke. Kot so sporočili z ministrstva za delo, je bilo zavrnjenih okoli 1000 nakazil varstvenih dodatkov, težave pričakujejo tudi pri drugih transferjih. “Pričakujemo, da bodo zavrnjena tudi nakazila za ostale pravice, ki jih izplačuje ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti,” so zapisali v sporočilu za javnost.

Zagotovili so, da intenzivno iščejo rešitev za ponovna nakazila zavrnjenih nakazil in pripravo seznama vseh oseb, ki imajo odprt transakcijski račun pri Sberbank, na podlagi katerega bi center za socialno delo stranke obvestil, da naj jim sporočijo nov transakcijski račun. “Zato vse upravičence do socialnih transferjev naprošamo, da pristojnemu centru za socialno delo sporočijo novo številko tekočega računa, na katerega bodo nakazani transferji,” so pozvali. (STA)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča