Poslovil se je Primož Žižek Pimpi

0
22333

Novomeško in tudi ostalo slovensko javnost je danes presenetila žalostna novica. V 46. letu starosti je ponoči umrl Primož Žižek Pimpi. Novomeški glasbenik in direktor ter partner analitične družbe E-laborat d.o.o., ki na slovenskem trgu razvija področje analitike, svetovanja, izobraževanja in usposabljanja za poslovanje na digitalnih trgih, je po neuradnih podatkih umrl zaradi zastoja srca.

Primož je bil tudi redni predavatelj pri Londonski šoli za odnose z javostmi (LSPR), pogosto je predaval in vodil delavnice doma in v tujini. Je avtor številnih člankov in prispevkov za slovenske in tuje medije, ter soavtor knjige Outernet – Preobrat v poslovanju na internetu. Bil je tudi direktor Zavod tovarna, multimedijski inkubator, v okviru katerega je med drugim nastal tudi popularen in razširjen projekt Picture Slovenia. Pred tem je vodil marketinga in prodajo Najdi.si in bil svetovalec v agencijah Spem in Pristop.

Primož je v najstniških letih kot bobnar, avtor in pevec sodeloval s številnimi glasbenimi skupinami. Med drugim je sodeloval tudi s skupino Mercedes band iz katere je nastala skupina Dan D.

Primož pa je letos, po dveh desetletjih manj izpostavljenih vlog na ustvarjalnih poljih vseh vrst, naposled odločil stopiti v prvi plan. Po desetletju priprav, snemanj in preobrazb idej, je zaokrožil ustvarjanje svojega prvega avtorskega albuma in ga naposled predstavil. Kot Erik Platon je septembra v novomeškem APT-ju predstavil album EPP.

Primož je bil človek, prijatelj, poslovni partner, ki je tudi v najbolj težkih trenutkih za sogovornika našel prave besede in pozitivno energijo. S spoštovanjem.