Poslovil se je žametni glas – Massimo

0
530

Poslovil se je eden najbolj markantnih glasbenikov v regiji. V 61. letu starosti je umrl Massimo Savić, hrvaški glasbenik z žametnim glasom, izbranimi besedili in številnimi uspešnicami. Massima je odlikovala tudi izredna estetika. Zaslovel je v 80. letih kot član skupine Dorian Gray (Sjaj u tami, Za tvoje oči), po razpadu skupine pa se je podal na uspešno samostojno glasbeno pot.

“Po kratkem, a junaškem boju naju je zapustil oče, soprog, ponos in ljubezen, Massimo Savić,” sta prek družbenih omrežij sporočili njegova žena in hčerka. Dodali sta, da bo kljub smrti večno živel v njunih dušah nasmejan, topel, močan, poln ljubezni in prepleten z umetnostjo. “Tvoji dekleti bova za vedno. Eni in Mirna,” sta še pripisali.

Savić je umrl v zagrebški bolnišnici Vinograd, kjer se je zdravil zaradi raka na pljučih. Žalostno novico so potrdili tudi pri založbi Aquarius Records.

Znani hrvaški pevec se je rodil 6. junija 1962 v Pulju. Svojo glasbeno kariero je začel v času srednješolskih let. Leta 1983 je kot član skupine Dorian Gray izdal prvi album, tri leta kasneje pa je skupina zaradi nesoglasij razpadla in Savić se je podal na samostojno glasbeno pot, ki je bila izredno uspešna. Izdal je več kot deset albumov, med njimi Stranac u noćiElementsMassimoVještina 1 in Vještina 2Dodirni me slučajno ter 1 dan ljubavi. Za svoje glasbeno ustvarjanje je devetkrat prejel hrvaško glasbeno nagrado Porin za najboljšega izvajalca, prvega leta 2004 za izvedbo skladbe Znam zašto te osjećam. Massimo je sodeloval s številnimi pisci besedil, glasbeniki. Med drugim je prevzel tudi pesem slovenske skupine Nude – Razlog.

Sredi leta 2011 je izdal album Dodirni me slučajno, na katerem je tudi izjemna uspešnica Iz jednog pogleda.

Zadnji album je izdal leta 2018. Leta 2020 je Massimo izdal tudi pesem Mali krug velikih ljudi, za katero je Massimo dejal, da je to preprosto on: ‘Imam mali krug velikih ljudi S kojima sanjam, za koje se trudim Uz koje znam tko sam zapravo ja’

(foto: MassimoOfficial)