ponedeljek, 2 oktobra, 2023
DomaKronikaPosredovali v 143 nujnih primerih

Posredovali v 143 nujnih primerih

Policisti Policijske uprave Novo mesto so 7. 3. in 8. 3. posredovali v 143 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 401 klic. Posredovali so zaradi 16-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Krškem in v Črnomlju Kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nevarne vožnje v cestnem prometu, grožnje, ponarejanja denarja, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, iskanja pogrešane osebe, požarov, sprožitve signalno varnostne naprave in nedovoljenih prehodov državne meje.

Povzročiteljica nesreče pod vplivom alkohola

7. 3. nekaj po 20. uri so bili krški policisti obveščeni o prometni nesreči v Krškem. Opravili so ogled in ugotovili, da je 35-letna voznica zaradi neprimerne varnostne razdalje trčila v avtomobil 47-letnega voznika, ki se je v nesreči lažje poškodoval. Policisti so še ugotovili, da je povzročiteljica vozila pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imela 0,68 miligramov alkohola. Odvzeli so ji vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Prometna nesreča na Ljubljanski cesti

8. 3. okoli 8. ure se je zgodila prometna nesreča z udeležbo treh vozil na Ljubljanski cesti v Novem mestu. Policisti PP Novo mesto so ugotovili, da je za trčenje odgovorna 20-letna voznica, ki je zaradi prekratke varnostne razdalje trčila v avtomobil 53-letnega voznika, njegovo vozilo pa je odbilo še v avtomobil, ki ga je vozil 51-letni voznik. V nesreči sta se lažje poškodovala 53-letni voznik in potnica v njegovem vozilu. Povzročiteljici nesreče so zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Med kontrolo prometa na Mirni so trebanjski policisti 7. 3. okoli 13. ure zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da 48-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,99 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Pobeglega kršitelja izsledili
Policisti PP Novo mesto so 7. 3. nekaj pred 20. uro med kontrolo prometa na Belokranjski cesti ustavljali voznika osebnega avtomobila Lancia lybra. Kršitelj znakov policistov ni upošteval in je s pospešeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo. V Pogancih je z vozilom zapeljal v gozd in peš pobegnil. Policisti so 31-letnega kršitelja izsledili. Med postopkom so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in nezavarovan avtomobil z nameščenimi registrskimi tablicami, ki pripadajo drugemu vozilu. Zaradi številnih kršitev bodo na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Zakon o pravilih cestnega prometa, Zakon o voznikih in Zakon o motornih vozilih za ugotovljene kršitve določajo globo v višini 3.200 evrov.

Nasilneža pridržali
Brežiške policiste so 8. 3. okoli 13. ure poklicali na pomoč z delovišča v Brežicah, kjer naj bi se neznanci najprej sprili z delavci, potem pa jih napadli z orodjem in vanje metali kamenje. Na kraj je bilo takoj napotenih več policistov, ki so vzpostavili javni red in mir. Ugotovili so identiteto treh nasilnežev, starih 20, 17 in 16 let. 20-letnik je med postopkom grozil policistom in jih poskušal napasti s kolom. Osumljenca so obvladali, mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Prav tako so pridržali tudi 17-letnega osumljenca. Po zaključeni preiskavi ju bodo ovadili zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja.

Vlomi in tatvine
V noči na 8. 3. je v Spodnjih Gorenjcih na območju Semiča neznanec vlomil v gospodarski objekt in odtujil kotel za žganjekuho. Lastnika je oškodoval za 500 evrov.

V Trebnjem je 8. 3. zvečer nekdo skozi pomožna vrata vlomil v prodajalno. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Ukraden twingo
S parkirnega prostora gostinskega lokala na Ljubljanski cesti je v noči na 7. 3. nekdo odtujil osebni avtomobil Renault twingo, srebrne barve, registrskih oznak KK NM-403. Avtomobil je bil odklenjen, v njem pa kontaktni ključi.

Tatvina iz vozila
Na parkirnem prostoru na Ljubljanski cesti v Novem mestu je nekdo iz avtomobila odtujil vrečko z gospodinjskimi aparati. Lastnico je oškodoval za okoli sto evrov.

Kršiteljico pridržali

Policisti PP Krško so bili 8. 3. okoli 15.30 obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na območju Senovega, kjer naj bi ženska z vpitjem, razbijanjem in kričanjem motila stanovalce. 34-letna kršiteljica, ki je bila pod vplivom alkohola, se tudi po prihodu policistov ni pomirila in je nadaljevala s kršitvijo, zato so ji odvzeli prostost in jo pridržali. Zaradi kršitev so ji izdali plačilni nalog.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča